Centraal Beheer Achmea aast op uw gegevens

7 January 2012
post_excerpt)){ ?>

Naar de website met dezelfde informatie als in de spot Bij Centraal Beheer Achmea doen ze erg hun best om via een spot autobezitters zich te laten verzekeren bij het Apeldoornse concern. Dat is merkwaardig want auto’s verzekeren is een verlieslatende of in het gunstigste geval een marginaal renderende activiteit. Wat zit daar achter? Centraal […]

Naar de website met dezelfde informatie als in de spot

Bij Centraal Beheer Achmea doen ze erg hun best om via een spot autobezitters zich te laten verzekeren bij het Apeldoornse concern. Dat is merkwaardig want auto’s verzekeren is een verlieslatende of in het gunstigste geval een marginaal renderende activiteit. Wat zit daar achter?

Centraal Beheer Achmea pakt zijn reclame voor autoverzekeringen nogal agressief aan. De verzekeraar stelt dat voordat iemand een autoverzekering definitief afsluit hij eerst nog even naar Apeldoorn moet bellen. Dan krijgt hij van de verzekeraar een ‘laatste bod’. Pas op geen laagste bod, zoals winkelketens soms een laagste prijsgarantie bieden, maar een laatste bod en dat zegt niets over de hoogte van dat bod. De charmante stem gaat verder, ‘Want een uitgebreide autoverzekering kost bij ons minder dan u denkt.’.
Die uitspraak is onzinnige,want ze weten in Apeldoorn helemaal niet wat de individuele Nederlander denkt over de hoogte van de premies voor een autoschadedekking van de betreffende maatschappij. Als u zich geroepen voelt om toch te bellen, realiseert u zich dan dat er geen enkele garantie is op een lagere premie. U kunt evengoed iedere andere maatschappij bellen voor een laatste bod.

Verlieslatend
Een tweede vraag die zich opdringt, is waarom Centraal Beheer Achmea zo zijn best doet om u aan de lijn te krijgen. Autoschadeverzekering is sinds jaar en dag bij zo’n beetje alle spelers een verlieslatende activiteit. In Apeldoorn kampen ze ook met dat probleem. Auto’s verzeker je omdat je klanten dat van je verwachten en niet om er winst mee te maken. Een mogelijke verklaring voor de lopende campagne is dat de betreffende verzekeraar een direct writer is. Dergelijke partijen maken geen gebruik van tussenpersonen, maar doen direct zaken met de klant via de telefoon of hun internetsite. Als je eenmaal klant bent zit je in het systeem en krijg je allerlei folders van de maatschappij toegestuurd. De ervaring leert dat door klanten op die manier te benaderen er veel nieuwe verzekeringen kunnen worden afgesloten. Dan gaat het natuurlijk om activiteiten die wel winstgevend zijn. Op die manier kan een verzekering die zelf niet winstgevend is, indirect extra inkomsten elders opleveren.

Andere verzekeringsspots Delta Lloyd, Centraal Beheer Achmea, ASR, CZ , VGZ

Reacties

 1. RIKKERT
  10 January 2012 - 17:25

  Wat een geweldig grote azijnzeiker moet je zijn om een stuk als dit te schrijven. Natuurlijk probeert Centraal Beheer mensen binnen te krijgen. Ik vind het laatste bod (ipv laagste bod) wel slim gevonden. Daarnaast moet je als schrijver niet beginnen over aannames als je eigen stuk vol staat met aannames.

  Ik vraag mij echt af wat je met dit stuk wilt bereiken????????

 2. Theo
  11 January 2012 - 15:11

  Wat doet Centraal Beheer dan zo anders?
  Volgens mij gewoon een reclame campagne op een nette manier. Als je je gegevens niet wilt geven, zullen ze je echt niet dwingen! En als je erom vraagt om geen reclame materiaal toe te sturen als je je gegevens geeft, dan doen ze dat ook niet. Dus ja, beetje onzin artikel…

 3. Peter
  25 January 2012 - 14:08

  Centraal Beheer Achmea die in hun verzekeringsspots altijd een grapje verpakken.
  Verzekeren zien zij als een grapje. “Even Apeldoorn bellen”.
  Dat zal de reden zijn dat ze een van de grootste woekerpolis verzekeraars zijn -:).

 4. Jeroen
  19 February 2013 - 22:08

  Onzin bericht dit. Ik heb 2 auto’s bij CB verzekerd. Vorig jaar alle vergelijkingssites bekeken en kwam een tientje per maand goedkoper uit (1x all risk en 1x WA). Toen gebeld en een laatste bod gekregen die, zonder te zeggen wat ik bij een ander zou betalen, tien euro goedkoper was als voorheen. Dus met 1 telefoontje 120 Euro per jaar bespaard. Ze vroegen netjes of ze een informatiepakketje mochten sturen van hun overige verzekeringen. Enveloppe kwam dezelfde week, heb het vluchtig bekeken en in de papierbak gedaan. Verder niets geen opdringerige praktijken gehad. Gewoon keurig behandeld.

 5. Ashley
  24 February 2014 - 01:12

  That is a really good study for me, Need to admit that you are one of the best bloggers I ever saw.Thanks for posting this informative post.
  Ashley http://www.alivenotdead.com/vonfeldt19996

 6. Silas
  24 July 2014 - 11:55

  I visit day-to-day some sites and websites to read content, but this webpage provides feature based posts.

  Here is my web page discount ray bans sunglasses

Laat een reactie achter

XHTML: U kunt deze tags gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

online