Zal Opel echt 5 jaar lang van rente afzien?

16 March 2012
post_excerpt)){ ?>

Opel zegt 5 jaar lang een rentevrije financiering voor een nieuwe Opel te verstrekken. Je moet wel 30 procent eigen geld inbrengen, maar dat kun je grotendeels betalen met de inruilwaarde van je oude wagen. De vraag is wat die waarschuwing dan in beeld doet: Geld lenen kost geld.


In tijden dat het tegenzit met de economie hebben mensen de neiging grote aankopen uit te stellen. Een nieuwe auto is zo’n grote aanschaf. Voor een fabrikant als Opel is dat vervelend, want ze blijven met grote aantallen onverkochte wagens zitten. Opel heeft daar iets op bedacht. Het bedrijf probeert mensen te verleiden om de economie uit te dagen. Dat klinkt heldhaftig, maar dat is net zo iets als een verwoestende natuurkracht uitdagen: volstrekt zinloos.

Waarschuwing
Opel probeert mensen te lokken met de 5+5 deal. De eerste 5 staat voor de financiering. Als een koper 30 procent van de nieuwe wagen contant betaalt dan hoeft over de financiering van de resterende 70 procent gedurende de eerste 5 jaar geen rente betaald te worden. Interessant is dat we bij deze spot wel gewoon de bekende waarschuwing te zien krijgen: Geld lenen kost geld.

Derivaat
Hoe Opel het precies regelt staat nergens vermeld, maar waarschijnlijk heeft de financieringspoot van het bedrijf een derivaat afgesloten waarmee de rente voor 5 jaar is vastgezet. Vervolgens worden die rentelasten tot onderdeel van de aanschafprijs van de wagen gemaakt en het lijkt alsof de koper 5 jaar lang rentevrij krediet heeft.
Dan is er nog de tweede 5 en die staat voor 5 jaar gratis onderhoud. Hoe bijzonder is dat? Niet zo heel bijzonder. Slechte wagens worden niet meer gemaakt en iedere wagen gaat zonder problemen 5 jaar mee. Dat geldt ook voor Opel. Misschien moet de dealer een keer de olie verversen, maar dat zijn de kosten niet. Overigens vervalt het gratis onderhoud zodra er meer dan 100.000 kilometer op de klok staat.

Compensatie
Maar wat nu als u uw wagen helemaal niet wilt financieren. U haalt 20.000 euro van uw spaarrekening af en gaat ermee naar de Opel-dealer. Die zegt dat als u af ziet van de 5+5-actie er ter compensatie 1000 euro wordt overgemaakt naar uw rekening. Dat is vreemd, want bij een rente van 6 procent heeft een 5+5-koper van een wagen van 20.000 euro al na 14 maanden 1000 euro uitgespaard aan rente.

Korting
In werkelijkheid is iemand die een wagen contant betaalt een gewilde klant en die kan forse kortingen bedingen op zijn nieuwe wagen. De prijs van een wagen ligt namelijk absoluut niet vast, als je tenminste geen 5+5-deal hebt, want dan valt er weinig te marchanderen.

Bekijk ook: Suzuki Alto, Lancia, Autosector lokt met 50/50-aanbod, Renault Scénic

Reacties

 1. Philip Bueters
  24 May 2012 - 13:48

  Klopt! Bij auto’s met een prijskaartje van rond de 20 mille zit er meestal wel 5 procent korting in het vat, soms zelfs het dubbele zonder inruil.
  Alleen zal iemand altijd een tweedehands wagen willen inruilen, zodat nooit helemaal helder wordt wat korting op de nieuwprijs, wat ‘extra’ inruilwaarde en hoeveel voordeel een financiering/gratis onderhoud in totaal oplevert. Een beetje rondshoppen doet wonderen.

 2. Nijeboer
  21 June 2012 - 17:22

  Een goede kennis stuurde mij het bericht en de reactie op de 5+5 deal van Opel. Via de Stichting Reclame Code heb ik de werkwijze van Opel ter discussie gesteld en ben door de Reclame Code Commissie op 23 mei jl. in het gelijk gesteld en Opel heeft het verwijt gekregen dat zij misleidende en oneerlijke reclame uitingen pleegde. Opel is tegen deze uitspraak?beslissing in beroep gegaan. Maandag 18 juni jl. diende het beroep bij het College van Beroep van de Stichting Reclame Code. Omdat ik de uitspraak van het College eerst wil afwachten wil ik niet op bovenstaande uiteenzetting ingaan. De uiteenzetting is mooi omschreven, doch de werkelijkheid ligt anders. Geld lenen kost werkelijk wel geld! Over enkele weken is de uitspraak van het College te verwachten en dan kunnen Opel, Renault, etc. een probleem hebben, maar daar wil ik niet op vooruit lopen; eerst de uitspraak van het College afwachten.

 3. EetjesCoach
  21 July 2012 - 23:31

  En daarom kun je het beste je tweedehands auto particulier verkopen tegen de prijs waarvoor de dealer hem wil inruilen. Voor die prijs raak je hem namelijk zo kwijt. Want wie heeft er wel eens meegemaakt dat een dealer teveel betaalde voor een inruilauto? Op die manier kun je alsnog een fixe korting bedingen of wat leuke extra’s op je nieuwe auto laten zetten. Zo krijg je veel meer terug voor je inruilauto dan je van tevoren voor mogelijk had gehouden.

 4. Nijeboer
  1 September 2012 - 13:50

  N.a.v. mijn bericht van 21 juni 2012 te 17:22 kan ik vertellen, dat het College van Beroep van de Reclame Code Commissie uitspraak heeft gedaan en dit komt hier op neer, dat de consument maar bij de dealers moet shoppen om de hoogste inruilwaarde te verkrijgen voor het in te ruilen voertuig. Voor de reclamedeal dient, als de aktie betrekking heeft op een Zafira Tourer, de dealer 1200 Euro af te dragen aan Opel en Opel laat het aan de dealer over of zij de 1200 Euro doorberekend aan de consument. Veel dealers berekenen de 1200 Euro door aan de consument, zonder dat daarover ook maar 1 letter op papier komt en de consument dat kan zien of zlfs ook maar weet. Gelet op het feit dat er altijd al sprake is geweest van verschillende inruilprijzen kan de consument niet zien of hij of zij voor de reclame aktie zelf een bedrag van 1200 Euro betaald. Het College van Beroep heeft Opel haar gelijk gegeven, in tegenstelling tot de Reclame Code Commissie. Het College van Beroep heeft een duidelijke gerechtelijke dwaling gepleegd en heeft de consument vogelvrij verklaard met haar uitspraak.

 5. Carmen
  24 March 2014 - 03:49

  Great goods from you, man. I have be aware your stuff prior to and you are just extremely fantastic.
  I actually like what you’ve obtained right here, really like
  what you’re saying and the way in which through which you are saying it.
  You’re making it enjoyable and you continue to care for to keep it wise.
  I cant wait to read much more from you. This is really a terrific site.

  Also visit my web page Mens Wedding Bands

 6. Faustino
  22 September 2017 - 11:17

  The Finest Meals, Teas & Supplements To Help Shrink Fibroids Naturally

  Q. I do not need to take OCP for uterine fibroids. • Any food which naturally increases estrogen ranges, or which
  recycles estrogen into a more aggressive kind. This procedure destroys the uterine fibroids without damaging the surrounding uterine
  tissue. They work by affecting the hormones that trigger
  fibroids to grow, serving to the growths to shrink over time.

  Medical doctors do not know for certain what causes
  fibroids but they assume it has to do with elevated hormone levels.
  Fibroids can vary in size from very small (smaller than
  a seed) to very giant (grapefruit-sized). Funny how I first realized of this fibroid
  in my physique over eight years ago, and even by means of all of the
  monitoring I have carried out of it is growth and so forth,
  I have by no means know exactly what ‘kind’ it
  was thought of.

  In case you have heavy bleeding, low-dose contraception methods can be used.

  Fibroids are brought on by hormones, which means all the meat merchandise that aren’t organic is consumed with hormones, and components.

  Additionally, any condition which is linked to hormones should also embody a treatment to boost
  the liver so that it might probably rid the body of excess toxins efficiently.

  I’m fighting with heavy bleeding for four years. Extreme strain on bladder not only causes great
  deal of pain and discomfort nevertheless it also disturbs your everyday
  activities. The foods you eat will need to be altered to
  meet the anti-estrogen weight loss program wants.

  As I looked round, I noticed that we were more likely to
  share something else: uterine fibroids. • Eat meals containing pure carotenes resembling apricots,
  candy potato, cantaloupe, carrots, pumpkin and spinach.
  Excess estrogen will trigger breast cancer, ovarian cysts
  and other life-threatening illnesses.

  My web-site meal plan with fibroids

 7. Anglea
  19 October 2017 - 10:17

  What’s up! Magnificent post! I really enjoy how well you outlined Zal Opel echt 5
  jaar lang van rente afzien?. One more terrific post starting from amazing publisher.
  Thanks an individual web publication! It is usually remarkable to
  understand somebody documents.
  If only I had put together such suitable writing ability. I am
  a pupil and we will be required to come up with plenty of case
  relentlessly .
  It is great for that there are be found websites
  exactly like it wixsite.com the preparing reviews concerning
  various paper articles services

 8. adidas yeezy australia
  28 November 2018 - 01:52

  It is essential to select the paddles with the good shaft length to make the paddling the easy and less tiring. Talking about the increased interest of parents towards the education of their child it has been seen that not only expat families but also the people of Qatar are considering these international schools for their child’s education. The common materials used in the paddles are aluminum, woods, glass fiber, and carbon fiber. Investors in gold coins are seeing the gold coin values

 9. Authentic Patrick Mahomes II Jersey
  4 December 2018 - 09:14

  However, the Update cautioned that unresolved issues surroundingthe implementation of the new federal architecture could challengebudget execution, particularly during the upcoming year. A large number of folks do not comprehend the fact that a clean looking glowing used vessel typically sells a lot quicker and naturally for a chunk regarding green boats that’s not glistening. China marks 86th anniversary of “September 18 Incident”Panama’s president,Alex Maestri Italy Jersey, Chinese FM in

 10. Darron Lee Womens Jersey
  13 December 2018 - 23:20

  There are so many varied and highly unique methods to be found with online business, such as Dexter season 6 episode 11 for example. However, because the product is so easy to use and comes with step-by-step implementation instructions,Lorenzo Mauldin Jersey, it can be set up in less than an hour, even by those who have a limited technological understanding. However,Sam Darnold Jets Jersey, this resentment may cause the romance to die effectively into your marriage when it truly is required sign

 11. Chris Paul Jersey
  20 December 2018 - 07:05

  Household Solutions For Heartburn Relief – 3 Purely natural Methods To Reduce The Signs or symptoms Of Acid Reflux
  If you are struggling from indigestion and don’t want to have to get an around the counter medicine, maybe some property solutions for heartburn relief will deliver the option you’re seeking for. The available medicines are divided into some groups which are presented under.
  When you are looking through photographers in Las Vegas, start by understanding what constr

 12. Tobias Harris Jersey
  20 December 2018 - 08:43

  From traditional to modern marketing strategies, businesses of every size employ them to get the word out about products and services.Most of the attacks have been claimed by Ansar Bayet Al-Maqdes, who declared loyalty to the IS and changed its name into Sinai province in 2014.
  Sorts of Storage Amenities
  Murfreesboro Commercial Storage facilities are available for clients in different types. It is important to book in advance so that your visit runs smooth. And one of the easiest and most afford

 13. adidas superstar slip on bianche
  22 December 2018 - 07:21

  It is also common to find carnivals.” In a post on the society’s blog, Davis wrote that the readings have not changed and that TEPCO’s reported 530 sieverts per hour estimate was not “unimaginable” or particularly worrying.
  As you browse through the photographers that are in your price range, do not be afraid to ask about the specific services that they offer. But wait around, we are not completed. Social media is another avenue that you can use. Tumor, based on a real life story of cartoonist X

 14. Camiseta Stefan Savic
  24 December 2018 - 07:03

  net have observed typical over inflation returns and real prosperity spending and capital gains returned 12 months on yr,Camiseta Jose Gimenez Atletico Madrid. A painful clicking or snapping sensation is felt as you flex and extend your finger. Aviation maintenance industry in Xiamen yields 12. After this win, they were given another nickname, les’ Barjots.Earlier this year, the country began issuing licenses for women’s gyms, which had previously operated informally under salon and spa licenses

 15. Golden Goose Deluxe Brand Australia
  30 December 2018 - 20:27

  What happens in Idomeni is emblematic of a lack of common EU policy for migrants, Theisen said. 1 nuclear power plant as “demonstrably false.During the visit on Saturday, the Vietnamese embassy in Malaysia confirmed that the suspect is a Vietnamese citizen whose name is Doan Thi Huong, born in 1988, from Vietnam’s northern Nam Dinh province. A person way this is attained is by pushing out harmful toxins through the skin. They must utilize other, more local forms of advertisi

 16. Billy Price Jersey
  2 January 2019 - 22:22

  Make Ready Manager from Key Rental Solutions of Lafayette, IN, is the ideal software solution for property managers looking to streamline the make-ready process and ensure that their administrative duties are completed with ease. Many managers may be worried about the potential downtime for their business while they get Make Ready Manager up and running within their organization. Prince Harry’s wedding to American actress Meghan Markle could provide a 500 million pound boost to Britain’s economy

 17. www.billigaairmax.se
  4 January 2019 - 22:56

  For example, in September 2015, Codman Neuro (functioning unit of DePuy Synthes) presented CODMAN CERTAS plus programmable valve, an MRI-safe programmable valve along with eight dissimilar weight settings. In that way you will be able to see clearly the rates and other fees of acquiring a home loan. All those sources helps with baby nursery concept. Sites, such as Yelp and CitySearch, offer reviews of dentists by current patients, which is a free recommendation of a dental care clinic.”The Apple

 18. Austin Hooper Jersey
  19 January 2019 - 20:34

  Most lease car companies include strict rules pertaining to car rentals,Keanu Neal Authentic Jersey, only allowing individuals older than 25 to hire cars. If you discover quite a few web pages in the best ten of the search engine rankings, odds are that the Search engine marketing consulting agency gets superior benefits researchindex Retail-c16 The-E-LAND-Group-Retail-Company-Profile-SWOT-Financial-Report. Focus on up to 10 meticulously favored key phrase phrases and observe your net page ascen

 19. adidas superstar supercolor sale
  27 January 2019 - 20:13

  Well, similar like any other extreme sports there is lot of risks involved with skydiving, but the activity is not as dangerous as you might think.558 in late trading on Wednesday, but retreated to around 92 by Friday. This relieves them from coordinating with the vendors every time or answering their questions of minor importance. “Se questa fosse una droga, sarebbe strappata dal mercato”, ha detto di scarpe da corsa. Wedding planners do sometimes work as the middleman as well and t

 20. new balance 580 hombre precio
  29 January 2019 - 20:15

  If you take a closer look at the whole sports arena a lot of good is done for a great number of people using various facets of the sports world. Manrique Larduet, Cuba, 15. There is a large number of slacks to pick from, thus make sure you buy the pair that matches the best together with your distinct restaurant. It will be a wise move to understand the equipment you use when you are working out, so as not to cause injury to yourself. stocks wavered in a narrow range Wednesday,new

 21. Cheap NFL Jerseys
  25 February 2019 - 11:14

  Reasons To Buy
  • Quickly enhance your understanding of "The E-LAND Group"
  • Gain insight into the marketplace and a better understanding of internal and external factors which could impact the industry.
  Warnings &amp Guidelines
  1) Payday loans are a way to obtain a fast dollars payout to offer with a short-term income flow difficulty.When protectionism and isolationism has gained momentum in some developed countries after the 2008 global financial crisis, China reiterated

 22. Kira
  5 March 2019 - 02:41

  I do not know if it’s just me or if perhaps everyone else experiencing problems with your website.

  It appears as if some of the text on your content
  are running off the screen. Can somebody else
  please comment and let me know if this is happening to them too?

  This could be a problem with my browser because I’ve had this happen previously.
  Cheers

  Feel free to visit my website – free government grants phone,044124 22109906
  (Vicki)

Laat een reactie achter

XHTML: U kunt deze tags gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

online