Wat is HP ePrint en wat doet die baby in het verkeer?

23 February 2011
post_excerpt)){ ?>

HP heeft een nieuw product: HP ePrint. Uit de spot wordt totaal niet duidelijk wat dat product kan. Bovendien speelt een voortjakkerende baby de hoofdrol. Die baby blijft veel beter in het geheugen hangen dan de merknaam, maar waarom zien we die baby over de snelweg rijden?

Er bestaat een groot verschil tussen mensen vermaken met een spot en mensen winnen voor je product. Neem de HP ePrint-reclame, de eerste 19 seconden zien we een baby over Amerikaanse highways jakkeren. Hij rijdt in een soort lage babystoel met wieltjes. De snelheid is hoog en het ventje geniet zichtbaar. Het is volstrekt onduidelijk waarom hij daar rijdt, hoe het kan dat hij zonder motor zo’n hoge snelheid ontwikkelt of hoe hij stuurt. Dan stopt hij voor de deur van zijn ouderlijk huis. Even later staat hij als een gewone baby op het terras. Zijn moeder maakt een foto van ‘m en besluit die naar een tante te sturen. Ze kan de foto direct van haar telefoon naar de printer van die tante sturen. Dat lijkt ten minste het verhaal, want het is voor leken niet erg duidelijk wat er zo uniek is aan het product. Kun je vanaf je telefoon een printopdracht sturen, of stuur je de foto naar de printer van je tante. Moet zo’n tante dan zo’n ePrinter hebben? Gaat het trouwens over een software-applicatie of over een apparaat? Vragen, vragen, maar antwoorden ontbreken.

Het grootste probleem is dat toen we op zoek gingen de Youtube-versie van de spot, we de naam van de producent niet wisten. Die rare, rijdende baby stond wel in het geheugen, maar er was geen enkele associatie met HP. Dan schiet je je doel volledig voorbij.
Irritant is ook dat die rondrijdende baby onverklaard blijft. Wie, wat, waar, waarom?

Conclusie
Er zullen waarschijnlijk prijzen in de wacht gesleept worden met deze spot, maar dat neemt niet weg dat de spot zijn doel totaal voorbij streeft. Je onthoudt de baby maar niet de naam van het product. Als je de merknaam alsnog achterhaald hebt, weet je weer niet wat deze blijkbaar opmerkelijke innovatie precies behelst.

Reacties

 1. Ramses
  24 February 2011 - 10:34

  Ik denk dat de snelweg de digitale snelweg moet voorstellen.

 2. Nena
  4 March 2011 - 00:26

  Ik ging ervanuit dat een foto van de baby verstuurd werd naar iemands printer en dat de rit van de baby een verbeelding was van de reis van de foto naar de printer. Tenzij ik het totaal verkeerd begrepen heb vond ik het niet echt onduidelijk.

 3. Sjaak
  21 June 2011 - 12:49

  Idd Nena. Zo moeilijk is dat echt niet…
  Is de schrijver van deze artikelen soms gefrustreerd dat hij zelf deze spotjes niet heeft bedacht? Ik vind het commentaar op het overgrote deel van spotjes lachwekkend. Bijna alles is negatief, terwijl vele reclames gewoon goed uitgedacht zijn.
  Laatste maal dat ik deze site heb bezocht. Effectbejag tot en met…

 4. Aad
  29 August 2011 - 21:57

  Beetje laat misschien, maar al de flauwekul m.b.t. gemotoriseerde baby daargelaten, maken ze wel printers waarvan de cartridges meestal zijn na te vullen, misschien eens Canon printersd op de korrel nemen.

 5. Pharmc137
  5 December 2011 - 11:35

  Hello! kffkddc interesting kffkddc site! I’m really like it! Very, very kffkddc good!

 6. Pharmd731
  5 December 2011 - 11:38

  Very nice site!

 7. Pharmf253
  5 December 2011 - 11:38

  Hello! eddkebb interesting eddkebb site! I’m really like it! Very, very eddkebb good!

 8. Pharmd346
  5 December 2011 - 11:39

  Very nice site!

 9. Yolanda
  28 December 2012 - 11:59

  Nice blog here! Also your site loads up fast!

  What host are you using? Can I get your affiliate link to your host?
  I wish my web site loaded up as fast as yours lol

  My website … clip on earrings for women

 10. Lorrine
  26 April 2014 - 05:05

  I think this is among the most significant info for me.

  And i’m glad reading your article. But want to remark on few general things, The web site
  style is perfect, the articles is really great : D.

  Good job, cheers

  My web-site – breast massage tips in urdu

Laat een reactie achter

XHTML: U kunt deze tags gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

online