Sparta begrijpt niet waarom iemand in de duinen fietst

1 August 2011
post_excerpt)){ ?>

Zo’n elektrische fiets is een mooi vervoersmiddel voor ouderen en gehandicapten. Voor sportieve, fitte mensen die van een fysieke uitdaging houden, is het echter een belachelijk apparaat.

Accell is erg trots op zijn elektrische fietsen van het merk Sparta. Ze beweren dat ze veel beter zijn dan die van Gazelle en Giant. Het zijn in feite fietsen met een elektrische hulpmotor. Zonder overdreven veel inspanning kun je toch lekker vaart maken. Het is eigenlijk een beetje de rollator onder die fietsen en gezonde, vitale mensen zul je er niet vaak op zien.
Sparta denkt blijkbaar ook andere groepen warm te kunnen maken voor zijn elektrische fietsen. Dus stellen in de spot medewerkers van de fabrikant zich op op de top van een klimmetje in een schelpenpad in de duinen. Daar worden vitale mensen van achter in de vijftig en begin zestig tot staan gebracht en gevraagd of ze dat heuveltje nog een keer willen nemen. “Oh nee, absoluut niet.” Vervolgens worden ze uitgenodigd dezelfde heuvel nog een keer te beklimmen met een elektrische fiets van Sparta. De reacties zijn positief: super, geweldig, een mirakel, dat gaat veel beter.
De impliciete boodschap van Sparta is helder: koop toch zo’n elektrische fiets want dan geniet u veel meer van uw fietstochtjes.

Asfaltweg
Laten we de spot nu eens anders bekijken. Waarom rijden mensen over een golvend schelpenpad in de duinen? In ieder geval niet om zo snel mogelijk van punt A naar punt B te komen. Mensen rijden daar omdat ze in de natuur de kracht van hun lichaam willen voelen en om in conditie te blijven. Anders waren ze wel een paar honderd meter oostelijker over de asfaltweg gegaan. Al met al zijn die heuveltjes onderdeel van de pret en zeker geen reden om over te stappen op een elektrische fiets. Die hopen ze juist zo lang mogelijk buiten de deur te houden.

Conclusie
Sparta richt zich met deze spot op de verkeerde doelgroep in de verkeerde omgeving. Mensen rijden op een elektrische fiets omdat het moet en niet omdat het zo lekker licht gaat.

Reacties

 1. Aad
  29 August 2011 - 21:54

  Google maar eens op Sparta elektrische fiets en je komt er achter dat die Sparta’s nou echt niet de beste elektronica in de fietsen heeft ingebouwd.
  Veel fietsen met nog uitstekende accu’s willen door defecte elektronica niet meer vooruit. Meestal gebeurt dit na afloop van de garantie en is behoorlijk prijzig.

 2. O.A. de Haan
  11 July 2012 - 18:58

  is bij een scootmobiel het zelfde, bij reclames praat men over snelheid die dat dan op zijn tenen net haald wordt en over de afstand van 70 km die nog nooit gehaald is.
  Verder zijn ze in verhouding erg duur, veel duurder dan brommers en een accu van 110 amp kost je 300 euro en die is in een paar jaar tijd op.
  Ook zijn er veel bedrijven die scoots verkopen maar totaal niet weten welke wel en welke niet goed zijn.
  Ik heb gelukkig een scootmobiel gekocht bij een bedrijf die echt plezier in hun vak hebben en beschikken over zeer goede
  onderhoudmonteurs, jammer dat reclame maken verboden is.
  vriendelijke groet
  O.A. de Haan

  p.s. Ook daar is 70km maximaal 60km bij zeer warm weer en geen tegenwind en heuveltjes. De aangegeven snelheid van 20km per uur is echt, zelfs meer, kan ik op mijn gps aflezen

 3. London
  15 February 2014 - 13:01

  I’m new to blogspot and I’m having a difficult time. How can I change the background to a picture I want?.
  London http://www.blurty.com/talkpost.bml?journal=dickerson6451&itemid=372

Laat een reactie achter

XHTML: U kunt deze tags gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

online