Sanex schept surreële wereld

29 August 2010
post_excerpt)){ ?>

Sanex heeft in deze spot een merkwaardige, juridische boodschap. De oksel heeft drie basisrechten en die wenst Sanex te respecteren met zijn nieuwe deodorant. Over de geurindammende werking van de nieuwe deodorant zegt Sanex niets. Sanex heeft een schitterende spot lopen. Er wordt ingezoomd op de perfecte oksel van een ontklede vrouw. Na verloop van […]

Sanex heeft in deze spot een merkwaardige, juridische boodschap. De oksel heeft drie basisrechten en die wenst Sanex te respecteren met zijn nieuwe deodorant. Over de geurindammende werking van de nieuwe deodorant zegt Sanex niets.

Sanex heeft een schitterende spot lopen. Er wordt ingezoomd op de perfecte oksel van een ontklede vrouw. Na verloop van tijd blijkt de huid te bestaan uit dicht opeengepakte, naakte mensen, die op sierlijke wijze, golvend bewegen. Dit symboliseert dat de huid een levend iets is. Van het beeld van die huidmensjes is het maar een klein stapje naar de rechten van die mensjes. Sanex introduceert de drie rechten van de oksel.

Bovenaan staat het recht op 24 uur bescherming. Het is onduidelijk wat hiermee wordt bedoeld. Gaat het om het recht van de eigenaar van de oksel om 24 uur gevrijwaard te zijn van zweetlucht of gaat het om het recht van de okselhuid op bescherming? Logisch geredeneerd moet het puur om de bescherming van de okselhuid gaan. Daar gaat de hele spot immers over. En je kunt ‘niet zweten’ of ‘geen geur produceren’ moeilijk een recht van de oksel noemen. De oksel van de homo sapiens zweet al honderdduizenden jaren zonder enig probleem. Zweten is misschien wel het vierde recht van de oksel. Maar het is taboe om daarover te spreken.

Het tweede recht is de instandhouding van de natuurlijke pH-waarde. Je moet scheikunde hebben gehad om dat te begrijpen, maar de pH-waarde geeft de verhouding tussen zuren en basen aan. De menselijke huid heeft een pH-waarde van 5,5 en dat betekent dat de huid zuur is. Voor het functioneren van de huid is die 5,5 optimaal. Moderne deodorants zijn zo samengesteld dat de pH-waarde van de oksel niet wordt verstoord. Voor Sanex geldt dit blijkbaar ook.
Het derde recht is het versterken van het natuurlijk hydraterende vermogen van de oksel. Dat betekent dat er een laagje over de huid wordt gelegd om ervoor te zorgen dat de hoornhuid niet uitdroogt. De vraag is alleen of een tot transpiratie geneigde omgeving als de oksel, wel behoefte heeft aan hydratatie. Veel mensen zouden eerder voor een tegenovergesteld effect kiezen.

Sanex kan die okselrechten realiseren doordat de nieuwe deodorants zijn samengesteld met als uitgangspunt het Dermo Active 3 Complex. Het blijft helaas onduidelijk wat nu precies het wonderbaarlijke van dat complex is. De nieuwe deodorant houdt volgens de spot de huid gezond en beschermt deze gedurende 24 uur. Verder wordt niets gezegd over het geurreducerende vermogen. De deodorant is blijkbaar in de eerste plaats een cosmetisch product voor de oksel.

Conclusie

In de spot wordt een surreële wereld gecreëerd met okselmensjes, okselrechten, pseudowetenschappelijke claims en vrouwelijke schoonheidsmystiek. Uiteindelijk wordt er helemaal niets gezegd over het vermogen van de deodorant om zweetlucht te voorkomen. Waarschijnlijk probeert Sanex bij de consument vooral een aangename impressie achter te laten. Zo van: leuk met die mensjes en die rechten. Dat koop ik morgen meteen.

Reacties

  1. Myrtice Vieau
    21 January 2014 - 02:37

    Believe it or not unlike the Brits in The very best Exotic Marigold Hotel, who want to leave England I might appreciate to retire to England. I really like that country!

    http://www.6cfzsP4cu96cfzsP4cu9.com/6cfzsP4cu96cfzsP4cu9

Laat een reactie achter

XHTML: U kunt deze tags gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

online