Rabobank schoffeert Gazelle en Accell

9 May 2011
post_excerpt)){ ?>

Je ploeg laten fietsen op Giant-fietsen is tot daaraan toe, maar door samen met Giant een reclamespot te maken, tergt Rabobank Gazelle en Accell .

De Rabobankploeg rijdt tegenwoordig op Giant-fietsen. Dat is geen enkel probleem. Maar Giant adverteert met dat gegeven. Een Rabo-renner rijdt gezeten op een Giant-racefiets tegen een Limburgs bergje op. Hij ziet duidelijk af en een stem moedigt hem aan en vraagt hem wat hij nog meer wil dan zo’n mooie Giant-racefiets. Op dat moment rijden twee mensen hem voorbij op een elektrische fiets van Giant. De renner zegt: ik wil wat zij hebben.
In deze reclame worden via een Rabobank-renner Giant-fietsen aangeprezen. Een rare situatie, want daarmee maakt Rabobank als het ware een keus voor één van de drie grote Nederlands fietsproducenten. Gazelle en Accell tellen voor Rabobank blijkbaar niet mee. De topmanagers van deze twee bedrijven moeten na het zien van de spot furieus zijn geweest. De kans is levensgroot dat deze twee producenten ook een commerciële relatie met de Rabobank hebben. Een journalist met wat meer tijd dan wij, zou daar eens in moeten duiken. Dat het niet echt slim beleid is, kun je overigens ook zonder onderzoek wel vaststellen, want zelf als de twee geen klant zijn, zijn het wel potentiële klanten.

Conclusie

Door te adverteren in samenwerking met Giant, jaagt Rabo de concurrenten van Giant tegen zich in het harnas. Als verstandige bank stel je je in dit soort gevallen neutraal op, anders krijg je het vroeg of laat op je boterham.

Reacties

 1. Guido
  12 May 2011 - 09:25

  Ik denk dat je hier helemaal verkeerd zit.
  Giant promoot zijn fietsen door er een rabo-renner op te zetten. Voor Giant is dat hartstikke goede reclame omdat de Rabobank ploeg een grote wielerploeg is en hiermee wil laten zien dat ook professionals gebruik maken van hun fietsen.
  En Gazelle en Accell tellen inderdaad waarschijnlijk niet mee voor de Rabobank ploeg, anders waren ze wel met een van die partijen een sponsor overeenkomst aangegaan.

 2. Mark
  29 August 2011 - 10:41

  Ik denk dat jullie azijnzeikerij hier een loopje neemt met het verstand. Giant is sponsor van de Rabobank Wielerploeg en wil daar iets voor terug. De Rabobank op zijn beurt is ook een sponsor en wil daar exposure voor hebben. Ik weet zeker dat geen enkele topmanager van Gazelle of Accell (waarbij jullie dan gemakshalve andere merken vergeten en dus doen wat jullie Rabobank verwijten) zich hier druk over maakt. Maakt je druk over echte misleidende reclames en stop met dit soort onzinnige stukjes.

 3. Jasmin Yeager
  4 December 2016 - 12:56

  This is a great tip particularly to those new to the blogosphere. Simple but very precise info… Appreciate your sharing this one. A must read post!

  http://www.gaiaonline.com/journal/?mode=view&post_id=39845825&u=40735149

 4. mackage coats
  20 October 2017 - 05:04

  Rabobank schoffeert Gazelle en Accell – Spots Doorzien
  mackage coats http://www.mackagesale.com/mackage-men-c-1/

 5. Tiffani
  8 December 2017 - 14:44

  Very little gear is required for container gardening leave คือ
  (Darrel).

 6. Hermosa Seo
  23 December 2017 - 02:05

  Very nice blog, exactly what I needed. I am trying to discover more about this field.

  http://www.wikidot.com/user:info/grillodxu22NqF

 7. Luca
  20 March 2018 - 20:44

  Good post. I learn sometthing neѡ and challenging on blogs І stumbleupon oon ɑ daily
  basis. IT Help‘s аlways useful to read articles from other writers ɑnd uѕе ѕomething from other web sites.

 8. 1
  25 July 2018 - 13:14
 9. mackage sale
  2 January 2019 - 02:43

  Rabobank schoffeert Gazelle en Accell – Spots Doorzien
  mackage sale http://www.cscst.ca/index_htm_files/mackage.htm

 10. cheap roger vivier shoes
  2 January 2019 - 02:43

  Rabobank schoffeert Gazelle en Accell – Spots Doorzien
  cheap roger vivier shoes http://www.dynareg.se/images/rv1.html

Laat een reactie achter

XHTML: U kunt deze tags gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

online