Parship voor de ware liefde

27 August 2010
post_excerpt)){ ?>

Parship werpt zich op als site voor mensen die op zoek zijn naar de grote liefde. De ervaringen van consumenten met Parship zijn op bijna alle fronten negatief en de aanpak komt op velen erg commercieel over. De datingsite Parship zet in zijn televisiereclame duidelijk in op het vinden van de grote liefde. “Ergens loopt […]

Parship werpt zich op als site voor mensen die op zoek zijn naar de grote liefde. De ervaringen van consumenten met Parship zijn op bijna alle fronten negatief en de aanpak komt op velen erg commercieel over.

De datingsite Parship zet in zijn televisiereclame duidelijk in op het vinden van de grote liefde. “Ergens loopt ze…….. Iemand wacht op jou.” Dat klinkt aanlokkelijk als je hunkert naar de grote liefde. Maar ja, wat voor mensen krijg je via zo’n site op je bord. Het kunnen echt moeilijke gevallen zijn, die toch maar eens de stoute schoenen hebben aangetrokken, of types die vooral avontuur willen, met een vooruitzicht op een paar keer spannende sex. Er zullen ook intimiderende griezels tussen zitten. Natuurlijk bestaat altijd de kans dat je de liefde van je leven vindt, maar procentueel schijnt die mogelijkheid niet groot te zijn. Zo iemand vind je misschien eerder op een feestje van vrienden of in de rij bij de kassa in de supermarkt.

Op de site van het Tros-programma Radar staat een onderzoek naar de kwaliteit van datingsites (zie link onderaan). Parship komt er belabberd van af. Er zijn 26 datingsites door het publiek beoordeeld. Parship werd door 235 mensen beoordeeld en kwam uit op een 4,9 voor totale tevredenheid, daarmee staat deze site op plaats 24. Succes kwam uit op een 3, het aantal reacties werd beoordeeld op 4,7 en de kwaliteit van de reacties eveneens op 4,7.

De eerlijkheid van de reacties was prima: 8,6. Maar bijna alle sites staan op dat punt op een vergelijkbaar niveau.

Verder wordt er door gebruikers van de site enorm geklaagd over de puur commerciële instelling van de Parship-organisatie. De gratis dienstverlening is niet meer dan een lokmiddel om betalende klanten binnen te krijgen en die betalende klant betaalt veel geld. Ook zijn er verhalen over doorlopende afschrijvingen van creditcards na opzegging. In dergelijke gevallen is het naar verluid heel lastig om de dienst telefonisch te bereiken.

Conclusie

Op de lijst op de Radar-site staan datingsites die op alle fronten veel beter scoren dan Parship. Laat u dus niet zomaar verleiden door deze televisiereclame.

Reacties

 1. admin
  19 September 2010 - 00:11

  Ik heb ooit eens voor de lol een klein eigen onderzoekje gedaan.
  Na de in eerste instantie gratis aanmelding bij Parship volgt er een ” psychologische test” waardoor je volgens hun flauwekul beweringen precieser en makkelijker kunt matchen met een gelijkgestemde kerel.
  Ik heb met opzet de test 2 maal gedaan onder een andere naam en e-mail adres.
  Reactie op Nujij-versie
  Wat ik al verwachtte kwam ook uit…..
  De uitslagen van de testen waren volstrekt tegengesteld(!!!) en is dus een grote wassen neus!
  Ik lag krom v.h lachen maar vindt het triest voor de mensen die met open ogen in hun verkoopbabbels trappen en er ook nog voor dokken.
  Dit is een doorgezette reactie op de NuJij-versie

 2. admin
  19 September 2010 - 00:21

  Ik heb me ooit eens (gratis) ingeschreven als extreem domme naïeve wulpse ‘studente’…..1481 reacties……..ik heb in mn broek gezeken

  prima vermaak

  Doorgezette reactie op de NuJIJ-versie

 3. Anja
  15 February 2011 - 16:47

  Ik heb altijd het idee dat veel van die profielen op een datingsite niet echt zijn. Daarom meld ik mij ook altijd alleen maar gratis aan. En daarna zoek ik dan via http://www.zoekcontact.site88.net contact met mensen die een profiel hebben op zo’n dating site.

  Scheelt weer een hoop geld en gedoe!

 4. peter
  29 December 2011 - 23:52

  Wij hebben Parship in 2009 voor de rechter gesleept in Belgie wegens inbreuken op de Belgische wetgeving. In eerste instantie werden ze veroordeeld. En werden verplicht het aantal échte leden te markeren. Resultaat: hun 80 000 leden waarmee ze adverteerden bleken hoofzakelijk niet actieve leden te zijn.

  Op het proces in beroep kwamen ze zelfs aandragen met hun boekhoudcijfers om aan te tonen dat de Belgisch wetgeving niet werkbaar is. Want door toepassing van de wetgeving was hun omzet in elkaar gestuikt.

  Ja , als je nu al verplicht bent om juiste info te geven….

  http://www.tesamen.org

Laat een reactie achter

XHTML: U kunt deze tags gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

online