Obesimed heeft niets vernieuwends

19 January 2012
post_excerpt)){ ?>

Veel mensen hopen op een middel om zonder veel moeite af te vallen en daarna voor altijd slank te blijven. Iedereen weet dat het nooit zo makkelijk kan zijn, maar marketingmensen proberen toch iedere keer weer de mensen wijs te maken dat het wondermiddel nu toch voorhanden is. Op het moment adverteert Obesimed volop.

Kerst en Oud en Nieuw zijn feesten waarop veel mensen kilo’s zwaarder worden. Daarnaast is het begin van het nieuwe jaar een tijd van goede voornemens. Januari is daarom een ideale maand om afslankmiddelen onder de aandacht te brengen. Dit jaar timmert Obesimed behoorlijk aan de weg. Vorig jaar rond deze tijd werden XLS Medical en ProtiPlus volop aangeprezen. Eind 2010 was er al een agressieve campagne van Somatoline.
Obesimed heeft een spotje met een schat van een aerobicsinstructrice. Lichtblond haar, helder blauwe ogen en toch geen lellebelachtig type. Ze gaat met haar dames op de grond zitten en legt uit waarom Obesimed Forte zo’n geweldig product is. Ze legt een touw in een lus en rolt er een bal in. Er blijft nog volop ruimte over binnen de lus, die de maag symboliseert. Die lege ruimte betekent hongergevoel. Ze legt er nog een bal bij en de maag is vol. Die tweede bal staat voor wat er gebeurt als je Obesimed slikt, een mix van oplosbare ruwe vezels. Die vezels kunnen 50 keer hun gewicht in water absorberen en geven zo een vol gevoel zonder dat er extra calorieën aan te passen komen. Door dat volle gevoel ga je minder eten en dus val je af.

Vlozaad
Is dit waar? Op zich zit daar wel iets in, maar er zijn ook mitsen en maren. In de eerst plaats benadrukt de producent dat het gebruik van Obesimed gecombineerd moet worden met een dieet met minder calorieën dan gebruikelijk. Prima advies, maar het wordt dan lastig om te bepalen of het afvallen samenhangt met het middel of met het dieet. Je zou trouwens denken dat als Obesimed echt werkt het ook zonder een dieet effect zou hebben.
In tweede plaats krijgt iemand met een gezond voedingspatroon al genoeg oplosbare ruwe vezels binnen. Zo’n 30 tot 40 gram per dag is volgens de gezondheidsraad voldoende. Dat is de opgetelde hoeveelheid die zit in 5 bruine boterhammen, 4 aardappels, 200 gram groente en twee stuks fruit.
Als je daar niet aan komt kun je vezels aan je dieet toevoegen. Maar om dan maar meteen naar Obesimed te grijpen is financieel onverstandig. Obesimed voor een maand kost tussen de 65 en 80 euro. Het spul zit in grote, moeilijk naar binnen te werken capsules. Als u via internet een zak haverzemelen van 400 gram koopt en daar dagelijks wat van door een kom magere yoghurt roert, heeft u hetzelfde effect. Alleen kost 400 gram haverzemelen 2,50 euro. De vliesjes van vlozaad lossen sneller op dan haverzemelen, maar zijn wel duurder. Reken op een kleine 30 euro per 400 gram. Maar dat is nog steeds veel goedkoper dan Obesimed.

Deze column verscheen eerder op de site van Vara’s Kassa

Reacties

 1. Ilseline
  14 March 2012 - 22:52

  welk middel is dan (behalve minder eten )wel doeltreffend ??

 2. nathalie
  28 June 2012 - 00:15

  Dit middel werkt echt wel maar is inderdaad vrij prijzig.
  Ik heb het 2 weken gebruikt en ben 7 kilo afgevallen, het aantal kilo’s dat ik wilde verliezen nadat ik stopte met roken.
  Het stilt je trek waardoor je minder snoept en minder eet.
  Kan ook met vezels inderdaad maar dat is bij mij nooit gelukt, met deze capsules wel.

 3. Shondra Kassabaum
  27 January 2014 - 20:54

  The amityville horror is my favorite haunted home movie. The slow creeping dread that builds with the movie additionally the fact that irrespective of how crazy it gets they just won’t go away.

  http://www.6cfzsP4cu9c6cfzsP4cu9.com/6cfzsP4cu96cfzsP4cu9c

 4. Micha Tromblay
  26 October 2018 - 09:40
 5. stone island sale
  26 September 2020 - 21:07

  you have got an ideal blog here! would you wish to make some invite posts on my weblog?
  stone island sale http://www.stoneislands.us

Laat een reactie achter

XHTML: U kunt deze tags gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

online