NL Energie haakt Nuon pootje

28 August 2011
post_excerpt)){ ?>

NL Energie heeft lak aan het taboe op het direct bekritiseren van concurrenten. Met één spotje haalt de maatschappij een campagne van Nuon totaal onderuit.

We hebben de serie Nuon-spots met Ed en Eduard op deze site al eens afgebrand. De spots waren voorbeelden van geforceerde humor en er werden twee boodschappen in één spot verkondigd: goed voor het milieu en goed voor de portemonnee. Dat is een klassieke communicatiefout. Het lijkt er nu op dat de serie vroegtijdig ten einde is gekomen en wel op een heel bijzondere manier. Concurrent Nederlandse Energie Maatschappij heeft namelijk een dodelijk vervolg gemaakt op het meest recente filmpje van Nuon. Dat is de spot waarin Ed met een luidspreker op het dak van het busje verkondigt dat de Nuon-zomerkorting  heel veel eurootjes uitspaart.
In de spot van NL Energie zie je het busje met de megafoon door een uitgestorven flatwijk rondrijden. Ed zelf krijg je niet te zien. Niemand lijkt geïnteresseerd in de boodschap en volgens de voiceover is dat volkomen logisch want dat aanbod valt in het niet bij wat de Nederlandse Energie Maatschappij heeft te bieden.

Chique
Het is moeilijk voorstelbaar dat Nuon Ed en Eduard ooit weer van stal haalt. De serie is zo beschadigd dat de effectiviteit van het toch al gemankeerde concept nu onder het nulpunt is gedaald.
Is deze aanpak van de Nederlandse Energie Maatschappij chique? Nee, natuurlijk niet, maar dat is hun stijl van adverteren sowieso nooit. Het is oorlog in de energiesector en dan zijn alle middelen geoorloofd. En laten we eerlijk zijn, de reclamewereld is er een van list en bedrog en deze aanpak past daar prima bij.

Conclusie
Nuon heeft zich met een belachelijke campagne uitermate kwetsbaar gemaakt en is daar op afgerekend.

Reacties

 1. Monroe
  13 May 2014 - 09:45

  Hello to every one, the contents present at this web site are genuinely awesome
  for people experience, well, keep up the nice work fellows.

  Also visit my web page :: annuaire inversé

 2. Annett
  19 May 2014 - 04:28

  Highly descriptive article, I liked that bit.
  Will there be a part 2?

 3. Julieta
  27 May 2014 - 04:41

  The computer or device that you are reading this on is another example of consciousness — which is simply
  something that is. In ten thousand his family, also
  don’t allow them to pass sang. length;++d)var b=a[d];w(b,”pagespeed_lazy_src”)&&u(b);s[m].

  Feel free to surf to my homepage: boom beach cheats

Laat een reactie achter

XHTML: U kunt deze tags gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

online