Neem L’Oreals paarse kringenroller niet te serieus

13 November 2010
post_excerpt)){ ?>

L’ Oreal heeft een roller tegen paarse kringen bij mannen gelanceerd. Er is geen wetenschappelijk bewijs dat dit middel werkt. Paarse kringen zijn voor een belangrijk gedeelte erfelijk. Door de dunne huid onder de ogen wordt het netwerk van adertjes en haarvaten zichtbaar. Flink water drinken en op tijd naar bed kan helpen. Van rollers van L’Oreal mag weinig worden verwacht.

Tegen paarse kringen onder ogen bestaan geen effectieve middeltjes. Iedere dermatoloog kan je dat vertellen. Dat is jammer, want die kringen kunnen een mens een vermoeide, lusteloze uitdrukking geven en de meeste mensen willen er juist uitgerust en energiek uitzien. De cosmetische industrie loert op dergelijke ergernissen. Want producten die zich richten op zulke ‘problemen’ zijn geheide succesnummers.
De bedrijven in deze sector houden zich meestal niet bezig met het bewijzen van de geclaimde effecten. Ze proberen mensen liever te overtuigen met mooie reclame, dan met serieus wetenschappelijk onderzoek. De Reclame Code Commissie lijkt deze reclame van de schone schijn bijna altijd oogluikend toe te staan.
Hydro Energetic Eye Roller is een nieuw product van L’Oreal. Het spul wordt gepresenteerd als echt iets voor mannen die kiezen voor het volle leven. “Lange dagen, te korte nachten. Aan je ogen zul je het niet zien”. We zien acteur Matthew Fox, ’s nachts met twee mooie vrouwen van het leven genieten. De volgende dag kijkt hij, weer zo fris als een hoentje, met heldere ogen de camera in. Er valt geen spoor van kringen onder zijn ogen te ontdekken.

Erfelijk
Matthews geheim is de eerder genoemde Hydro Energetic Eye Roller. Met deze verkoelende gel met vitamine B5 zou je wallen kunnen wegmasseren. De waarheid over paarse kringen is dat de huid onder de ogen erg dun is en dat daardoor het netwerk van fijne adertjes makkelijk door de huid heen schijnt. Erfelijke aanleg speelt een belangrijke rol, maar vochtgebrek verergert het verschijnsel. Veel water drinken verbetert de nierfunctie, waardoor het effect vermindert. Een goede nachtrust kan de situatie ook verbeteren.
Een trucje als ijsklontjes onder de ogen werkt maar even. De aderen worden door de kou dichtgetrokken. De modellentruc om aambeienzalf onder de ogen te smeren werkt voor een paar uur. De zalf irriteert de huid een beetje, waardoor er een lichte zwelling ontstaat, die de paarsige kleur afdekt. Bij regelmatig gebruik ontstaat echter eczeem en schilfering van de huid. Oppassen dus.

Conclusie
Als je erfelijk belast bent met paarse kringen, heb je pech gehad. Veel water drinken en weinig alcohol is het beste advies. Een goede nachtrust helpt ook mee. Allerlei middeltjes en trucjes helpen niet of maar even. Je kunt de Hydro Energetic Eye Roller natuurlijk een keer kopen, maar verwacht geen effect. Of verwacht wel effect en maak jezelf na een aantal dagen wijs dat je er toch aanzienlijk beter uitziet. Ook dan is er een belangrijk resultaat geboekt.

Reacties

  1. hinterberger christophe
    21 February 2012 - 14:21

    beste…
    normaal gezien geloof ik reclame ook niet,en er is ook heel weinig van te geloven….maar heb dit product een 3 weken geleden gekocht omdat ik wallen heb,en moet wel heel eerlijk zijn dat ze tot nu toe een goeie 50% verdwenen zijn…en heb het ook niet dagelijks gebruikt…,maar dat ik s’morgens zo fris als een hoentje opsta dat is weer een ander verhaal…

Laat een reactie achter

XHTML: U kunt deze tags gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

online