Met Lease Plan kijk je uit naar de dood van je vrouw

29 October 2011
post_excerpt)){ ?>

Lease Plan lijkt mannen stiekem te adviseren om een flinke berg spaargeld achter de hand te hebben voor als hun vrouw overlijdt. Dan beging het leven pas echt, lijkt dit financiële bedrijf de mannen op het hart te willen drukken.

Het zal niet veel mensen zijn opgevallen, maar LeasePlan Bank wijst mannen er in zijn nieuwe spot heel stiekem op hoe leuk een flinke som geld kan zijn, wanneer je dominante vrouw opeens uit je leven verdwijnt. Simon en Ellen zijn even in de zestig en willen over een paar jaar een boot kopen. Ze sparen bij Lease Plan Bank. Ze zijn al bezig om zich te oriënteren op de botenmarkt. Het is al meteen duidelijk dat Simons mening er niet toe doet. Alles wat hij aan wensen heeft, wordt meteen van tafel geveegd door Ellen. Simon wil graag een zeiljacht, maar Ellen wil daar niets van horen. Zij wil graag een kruisertje, donkerblauw, met gestreepte gordijntjes, want ruitjes zijn saai. Niet toevallig heeft zij een gestreept vestje aan en hij een geruit overhemd. Simon staat er beteuterd bij.

Voorkeuren
Opeens verdwijnt Ellen. Ze loopt niet weg en het is ook geen zaak van een camera die weg zwenkt. Daar waar ze stond, staat van het ene op het andere moment niemand meer. Ze is letterlijk van de aardbodem verdwenen. Simon klaart helemaal op. Hij is verlost van dat dominante mens, dat zich sinds ze elkaar leerden kennen nooit heeft afgevraagd wat Simon eigenlijk wil. Opeens ziet Simon de geweldige mogelijkheden van zijn nieuwe situatie en hij roept: “Doe me dan toch die zeilboot maar.”
Aardig filmpje? Misschien, maar waar is Ellen eigenlijk gebleven? Er zijn twee mogelijkheden. De twee kunnen gescheiden zijn of Ellen is dood. De eerste optie is onlogisch, want bij een scheiding zou Ellen de helft van het Lease Plan-geld hebben gekregen en dan zou dat zeiljachtje te begrotelijk zijn voor Simon. De tweede optie is veel logischer. Het dominante kreng heeft het tijdelijke voor het eeuwige verruild. Eindelijk is Simon een vrij man, iemand die zijn eigen voorkeuren kan volgen.

Conclusie
Het lijkt erop dat LeasePlan Bank wil dat mannen zich ervan bewust zijn, dat als hun vrouw sterft ze eindelijk zelf hun eigen leven kunnen inrichten. Lease Plan houdt ze voor dat mocht die dag ooit aanbreken, je er wel voor moet zorgen dat je wat geld achter de hand hebt. Genieten kost immers geld. Ik geef toe dat het een nogal impliciete boodschap is en ik sta volledig open voor andere interpretaties, want deze is zelfs mij een beetje te cru. Helaas lukt het me niet een andere interpretatie te bedenken. Tot slot, waarom zou je in hemelsnaam sparen bij een bedrijf dat als kernactiviteit auto’s leasen heeft?

Reacties

 1. Hans
  3 November 2011 - 11:14

  Ja iets anders is er bijna niet van te maken, de reden om toch bij die bank te sparen zou kunnen zijn dat ze volgens Kassa de hoogste rente uitkeren, en dat is nog steeds zo.

 2. Liesbeth
  5 November 2011 - 17:49

  Zonder Ellen had Simon zn geld hoogstwaarschijnlijk naar de kroeg gebracht en sowieso geen boot kunnen kopen. Haha die Lease Plan!

 3. Rick Hoorn
  7 November 2011 - 13:10

  Beetje ver gezocht lijkt mij. Ben prima tevreden over deze bank, geeft de hoogste rente en staan onder toezicht van de Nederlandse Bank. Niks aan de hand.

 4. els
  11 November 2011 - 14:44

  Ben ook tevreden over deze bank, je geld vastzetten voor slechts een jaar en dan een rente van 3.75% (was tijdelijk)…welke bank doet hen dat na?

 5. cathy
  30 November 2011 - 13:50

  ze zijn echt niet de enige hoor, die reclame maken waar je geen goed gevoel bij hebt…voor zover ik weet waren zij de enige
  die 3,75% rente gaf voor 1 jaar en onder toezicht staan van de Nederlandse Bank, toch?…Maakt het dan wat uit of ze auto’s leasen of verzekeringen afsluiten??

 6. Anne
  4 December 2011 - 01:24

  Ik had ook meteen zoiets, toen ik de reclame zag van lease plan.
  Maar, ja moest er eigenlijk om lachen, echt geen goede beurt van lease plan. Verder zeg ik niets, mocht ze nog eens op goede ideeën brengen.

 7. Dick
  16 December 2011 - 12:12

  Als je de zaak wilt manupuleren of bedotten, dan is er altijd wel een mogelijkheid te vinden. Dit is er één van de velen. Best leuk bedacht en om te lachen!
  Ik ben al jaren bij deze bank en het bevalt beter dan welke handelsbank ook.

 8. E.S.Capades
  25 January 2012 - 12:54

  Het blijft adverteren, dus deze reclame ook met een ‘grimlach’bekijken en interpreteren. Goede bank met duidelijke communicatie met (momenteel) een internetspaarrekening met 3,15% en voor een 1-jarig deposito 3,95% !! Valt onder de regeling van DNB.

 9. Hiemstra
  25 January 2012 - 14:19

  Laten de grote banken hier maar eens een voorbeeld aan nemen.
  Zij zijn veel te krenterig om een redelijke rente aan hun klanten te geven. Wat het reclame spotje betreft: ach ik zie de humor er wel van in. (beetje satire) moet toch kunnen. Hoeveel mensen kijken wel niet naar de meest grove uitspraken van onze cabaretiers, en klappen daarna uitbundig in hun handen.

 10. PIERRE
  29 January 2012 - 18:03

  WORDT ER BEETJE MOE VAN DAT GEZEUR OF WAT DIE BANK MET JE GELD DOET.
  WAT DENK JE DAT DIE ANDEREN BANKEN DOEN, DAT WIL JE OOK NIET WETEN HOOR VOOR DE REST BEN IK TEVREDEN OVER LEASE PLAN BANK .

 11. corrie vonk
  29 January 2012 - 19:59

  Vroeger heette dat toch spijkers op laag water zoeken , of niet?
  Mij lijkt dit ook de enige bank die een redelijke rente geeft en aan zijn consumenten om advies vraagt en er ook naar luistert.

 12. Martine
  4 April 2012 - 17:02

  Ook leaseplanbank heeft de spaar rente de laatste tijd behoorlijk laten zakken. Toch ben ik wel tevreden over deze bank in vergelijking met andere banken. En die commercial. ach ik heb wel beter gezien, maar het maakt mij niet uit.

 13. ingrid
  25 July 2012 - 12:39

  Ha dik zeker een andere man want die bemoeide zich nergens mee,want hij wist dat ik het meestal wel goed deed en ja helaas is mijn man overleden en kan ik doen wat ik wil ,maar heb je het dan gewonnen ???? vind ik dus niet wat moet je in je eentje dan doen????/ gewoon voor mijn hondjes zorgen en ja leaseplan bank heb ik ook en bevalt goed,maar dat deed de DSB ook dus ? mij goed bevallen!!!!!

Laat een reactie achter

XHTML: U kunt deze tags gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

online