Hans Anders pronkt met andermans veren

10 September 2010
post_excerpt)){ ?>

In tegenstelling tot wat ze bij Hans Anders beweren zijn er bij de keten absoluut geen gratis hoortoestellen te vinden. Wel toestellen die volledig worden vergoed door de verzekeraar, maar die vergoeding krijgt u bij iedere bonafide audiciën. Hoortoestellen zijn, naast brillen, de tweede kernactiviteit van Hans Anders. Mooi product natuurlijk. Met zo’n toestel kunnen […]

In tegenstelling tot wat ze bij Hans Anders beweren zijn er bij de keten absoluut geen gratis hoortoestellen te vinden. Wel toestellen die volledig worden vergoed door de verzekeraar, maar die vergoeding krijgt u bij iedere bonafide audiciën.

Hoortoestellen zijn, naast brillen, de tweede kernactiviteit van Hans Anders. Mooi product natuurlijk. Met zo’n toestel kunnen opa’s het fluisteren van hun kleinkinderen weer horen. Dat blijkt klip en klaar uit de spot.
Hans Anders zet zichzelf altijd graag in de markt als een echte prijsbeuker. Ook in de huidige spot is die strategie weer overduidelijk. “Lage prijzen of soms helemaal gratis.”, stelt de stem in de spot. Daarmee trek je het volk wel de winkel in.
Er zit echter een misleidend element in de campagne. Iedere Nederlander met een ziektekostenverzekering kan zijn bonnetje voor een nieuw hoortoestel declaren bij de verzekering. Normaal gesproken vergoedt de verzekeraar 495 euro van de totale prijs. Dat is het gevolg van een overeenkomst tussen de verzekerde en de verzekeraar. Hans Anders is daarin absoluut geen partij. Bij Hans Anders kost een toestel van 450 euro gewoon 450 euro. Dat u dit bedrag van uw verzekeraar terug kunt krijgen, heeft niets met Hans Anders te maken. De winkelketen betaalt geen cent van de verzekeringspremie. En vergeet niet dat je die vergoeding ook krijgt als je elders een hoortoestel koopt. Dus gratis hoortoestellen zijn er niet bij Hans Anders.

Vakbekwaamheid
Er zit overigens nog een leuk aspect aan het verhaal. Met ingang van 2009 heeft zorgverzekeraar De Friesland het zorgcontract met Hans Anders beëindigd. Hans Anders had geen certificaat van de Stichting Audicienregister, de organisatie die toezicht houdt op de vakbekwaamheid van het personeel dat de slechthorende klant adviseert. Als je verzekerd bent via De Friesland kun je daarom beter bij een andere hoortoestellenwinkel shoppen, daar zul je eerder een ‘gratis’ hoortoestel vinden dan bij prijskraker Hans Anders.

Conclusie
De bewering van Hans Anders dat sommige hoortoestellen gratis zijn, is te vergelijken met een apotheker die een bord aan de gevel hangt met daarop, ‘Haal al uw medicijnen bij ons. Verreweg de meeste zijn gratis.’ Stating the obvious, noemde de Britten dat.

Reacties

 1. geert
  12 September 2010 - 22:26

  test

 2. Tiesha Naber
  27 January 2014 - 14:22

  This can be a pretty very good post, describing an exceptionally essential piece with the puzzle. n n

  http://www.6cfzsP4cu9c6cfzsP4cu9.com/6cfzsP4cu96cfzsP4cu9c

 3. mk factory outlet
  25 July 2014 - 16:32

  Hans Anders pronkt met andermans veren – Spots Doorzien
  mk factory outlet http://www.actmanre.com/story/new.php?b=mk&tag=mk-factory-outlet

Laat een reactie achter

XHTML: U kunt deze tags gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

online