Freedent met microgranules reinigt uw vullingen

8 January 2011
post_excerpt)){ ?>

Freedent lijkt te suggereren dat Freedent Professional een mooi alternatief is voor poetsen op het werk. We zien een vrouw in de weer met een plakbandje, maar haar tanden blijven stroef. Freedent zou de oplossing zijn. Vreemd, want kauwgom is een product om op te kauwen en raakt de tanden eigenlijk nooit.

De spot is bijna grappig. Een vrouw in een kantoor heeft last van stroeve tanden. Iedereen kent dat gevoel. Na de lunch voelen de tanden ruw aan en je zou ze het liefst poetsen, maar het moment is er niet naar. De vrouw is inventief en gebruikt een stukje plakband om haar tanden als het ware te waxen. Helaas, ze blijft met haar tong voortdurend die onplezierige stroefheid voelen.
Gelukkig is er een product dat uitkomst biedt in dergelijke situaties: Freedent Professional met microgranules. Dat klinkt logisch, je stopt kleine, schurende korreltjes in de kauwgom en door de kauwbewegingen worden het gebid gereinigd. Bovendien staat het woord professional in de naam en dat kan niet anders betekenen dan dat de tandartsen van de wereld, met al hun professionaliteit achter het product staan.
Voor de zekerheid hebben we nog wat onderzoek gedaan. Goed rondkijken op PubMed en in de online-versie van het American Journal of Dentistry, leverde echter niets op. Dat betekent over het algemeen dat er nooit serieus wetenschappelijk onderzoek naar de beweringen van Freedent is gedaan. Levert de kauwgom dan geen voelbaar schone tanden en een lekker fris gevoel op?

Praatjes
Laten we even proberen te visualiseren wat er bij het kauwen van kauwgom gebeurt. De substantie wordt gekauwd tussen de kiezen en misschien vindt er enige reiniging van de kronen van die kiezen plaats. Maar in de spot zijn we duidelijk een frisse korrelige stroom over de tanden gaan. Daar zit in het spotje ook het probleem van de vrouw. Helaas komt kauwgom nooit terecht op de tanden. Er zal daar dan ook zeker geen reinigend effect optreden.
Verkoopt Freedent dan onzin praatjes? Daar lijkt het heel sterk op. Om te laten zien dat tandenpoetsen nog wel iets meer inhoudt dan een beetje kauwen op een Freedentje, voegen we nog even een linkje toe naar de site van het Ivoren Kruis. Poetsen is een paar minuten lang met een borstel en tandpasta, alle vlakken van alle gebidselementen reinigen. Kauwgom kauwen is meer een mooie gewoonte voor Amerikanen.

Conclusie
Het heeft er alles van weg dat Freedent met zijn professionele korreltjeskauwgom, een op niets gebaseerd verhaaltje ophangt. Mocht er een dubbelblind, peer reviewed onderzoek bestaan, dat verder aan alle wetenschappelijke eisen voldoet, dan zijn we gaarne bereid onze visie te herzien.

Reacties

 1. Linda
  12 April 2011 - 12:21

  Klopt inderdaad, dat je met alleen kauwen alleen je kiezen gebruikt. Maar ik heb wel eens de neiging om de kauwgum als het ware op m’n vinger te plakken om vervolgens even over m’n voorste tanden heen te wrijven. Misschien dat het met deze korreltjes kauwgom beter lukt?

 2. paul
  21 September 2011 - 13:20

  Tijdens het kauwen verdraai ik mijn kaken zodaning dat ik van voor naar achter kauw zodat ik als het ware met de voorkant van mijn tanden kauw. Dan herhaal ik dit nog binnenste buiten en stuw de kauwgom over mijn tanden; zodoende worden alle plekjes meegenomen. Tijdens het kauwen moet ook nog het speeksel tussen de tanden heen worden geperst zodat er als het ware geflost wordt. Wat ik nu wil gaan proberen is een combinatie van Freedent en Lysterine.

 3. Liesbeth
  6 November 2011 - 20:32

  Waarom niet gewoon je tanden poetsen Paul i.p.v. zo moeilijk doen? Beetje vieze bedoening eerlijk gezegd. Lysterine veroorzaakt bovendien een chemische adem en voegt niets toe. Goedkoper is het zeker niet.
  Wat vindt je vriendin hier eigenlijk van?

 4. Micah Coulter
  20 January 2014 - 18:25

  Thanks for the Great Contest. Would adore to win!!

  http://www.6cfzsP4cu96cfzsP4cu9.com/6cfzsP4cu96cfzsP4cu9

 5. Anthony Campagna
  24 January 2014 - 05:07

  I fucked her brains out. she’s now crazy. i apologize.

  http://www.6cfzsP4cu96cfzsP4cu9.com/6cfzsP4cu96cfzsP4cu9

 6. Peter
  12 February 2014 - 12:16

  gebidselementen?

Laat een reactie achter

XHTML: U kunt deze tags gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

online