EDarling is voor platte mensen met niveau

10 februari 2012

Blijkens de eDarling-spot willen mensen van niveau qua partner precies hetzelfde als hun lager opgeleide tegenhangers. Is eDarling dan wel echt een site voor mensen van niveau of meer voor mensen die graag zo tegen zichzelf aankijken?

De datingsites werpen zich als een hongerige wolven op de hoger opgeleide vrijgezel. Kijk bijvoorbeeld naar Parship en Lexa. Daarvoor zijn twee redenen. In de eerste plaats is de concurrentie zo moordend dat er een neiging is om te schuilen in een nichemarkt. In de tweede plaats is het bekend dat vooral hoogopgeleide vrouwen in de Randstad moeilijk een man van hun eigen niveau kunnen vinden.
De site eDarling heeft op het moment twee spotjes lopen. In de ene staat een man centraal, in de ander een vrouw. Beide spotjes zijn heel kort en in zwartwit. De man is een jonge dertiger met een soort getrimde baard. Hij loopt zelfverzekerd op de camera af en zegt dan, ‘Ik ben op zoek naar een charmante vrouw met ambitie.’ Daar kan iedereen zich wat bij voorstellen, maar waar blijkt het niveau uit. Je kunt zijn wensen prima vertalen als: ik wil een lekker wijf, dat genoeg verdient om zichzelf te onderhouden.’

Plat
Is dat het voornaamste dat mensen van niveau van een partner verwachten? ‘Van niveau zijn’ betekent volgens mij dat je hoog in de pyramide van Maslow zit. Die mensen zijn bezig met zelfverwezenlijking. Het gaat om gefascineerd zijn door zaken als literatuur en muziek, het gaat om werkelijke interesse in filosofie en andere vormen van abstract denken en het gaat om een creatief, interessant gedachteleven. Maar charmant en ambitieus zijn omzichtig geformuleerde basisverlangens, die niets met niveau van doen hebben.
Het praatje van de vrouw, die HR Manager (personeelschef) is, blijkt al even plat als dat van haar mannelijke tegenhanger, ‘Ik zoek een man met stijl en gevoel voor humor.’ Ze wil dus een lekkere gozer, die haar aan het lachen kan maken. Laat dat nu precies zijn wat heel veel laag opgeleide vrouwen ook hoog op hun verlanglijstje hebben staan.

Conclusie
Eigenlijk willen hoog opgeleide vrouwen volgens mij een partner die intelligent,  empatisch, fundamenteel trouw en goed in bed is. Maar het moet vooral een man zijn die bereid is met haar kinderen te krijgen en die vervolgens minstens 20 jaar blijft als een betrokken vader. Maar als je dat in de reclame zegt, schrijft geen man zich in.

Reacties

 1. L.M. Roos
  31 juli 2012 - 17:00

  Ik krijg al direct de kriebels door de slogan die gebruikt wordt. En dan ben ik niet eens een taalpurist:-)
  MET niveau geeft volgens mijn bescheiden mening aan dat iets een bepaalde hoogte heeft.
  VAN niveau (zoals gelukkig ook in bovenstaand artikel gebruikt wordt) duidt op kwaliteit ten opzichte van iets anders. En dat is toch eigenlijk wat eDarling ons wil doen geloven ten aanzien van haar vrijgezellen?

 2. Henk-Willem
  2 april 2013 - 15:46

  Dat is misschien wel zo, maar toch heeft eDarling wel kwaliteitsdoelstelling. Dat kan van andere datingsites niet altijd gezegd worden.

  Bron:
  Beste Datingsites

 3. Maryanne
  3 augustus 2017 - 11:49

  Ⅾo yoou mind if I quote а few of your articles as ⅼong as Ι provide credit and
  sources bafk tߋ your website? My blog site іs in thе exact ѕame niche aѕ үouгs and mmy uѕers wоuld truly bennefit from ѕome оf tһe information you provide heгe.

  Please llet mе know iff this ok with you. Cheers!

  my website suboxone rehab (Plumbertuscon.life)

Laat een reactie achter

XHTML: U kunt deze tags gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

online