Dermalex Repair heeft niets unieks

15 September 2010
post_excerpt)){ ?>

Dermalex Repair wordt gepresenteerd als een nieuw en uniek middel tegen atopisch eczeem. Er is niet veel unieks aan en uw huisarts kan veel effectievere middelen voorschrijven. In de spot vraagt een vrouw met een bijna overbeschaafde stem zich af of ze wat kan doen aan het eczeem van haar dochtertje. Eczeem bij kinderen is […]

Dermalex Repair wordt gepresenteerd als een nieuw en uniek middel tegen atopisch eczeem. Er is niet veel unieks aan en uw huisarts kan veel effectievere middelen voorschrijven.

In de spot vraagt een vrouw met een bijna overbeschaafde stem zich af of ze wat kan doen aan het eczeem van haar dochtertje. Eczeem bij kinderen is vervelend voor zowel het kind als de ouders, vooral als het kind duidelijk last heeft van jeuk. Vaak gaat het in dergelijke gevallen om atopisch eczeem, een erfelijke vorm van huidirritatie. Het is zo’n klacht die in het rijtje astma, allergie en hooikoorts thuishoort. Ingeademde of via het voedsel binnengekregen allergieopwekkende stoffen, activeren het slapende eczeem doorgaans.
Maar nu is er Dermalex Repair van producent Chefaro. Volgens de reclame op de site, zit er in het product 2QR en dat schijnt zowel uniek als gepatenteerd te zijn. Dit complex bevat een bio-actieve bacterieblokker. Dat klinkt interessant, maar is Dermalex echt zo uniek?
Het komt erop neer dat Dermalex Repair een hydraterende crème is van het vettige soort. Het maakt de hoornhuid wat vetter en vochtiger en legt, net als iedere hydraterende crème, een laagje op de huid om het in de hoornhuid ingebrachte vocht niet al te snel te laten verdampen. Simpel uitgelegd hebben ze wat aloë vera door de crème gemengd, om bacteriën te doden. Ook zit er wat zinkoxide in en een in de bijsluiter niet nader omschreven ‘natuurlijk’ stofje met een antiallergische werking. Zinkoxide trekt de huid wat samen en de antiallergisch stofje kan mogelijk de jeuk wat verminderen. Uniek is het allemaal niet, je kunt een variant desnoods zelf in de keuken samenstellen, maar het kan mogelijk bij een lichte, bacteriële infectie van een door eczeem aangetaste huid, enig nut hebben.

Jeukstillend
Een aantal betrouwbare dermatologische sites adviseert, om bij een lichte, bacteriële infectie, de aangedane huid tijdelijk in te smeren met een ontsmettende crème of een antibiotische zalf.
De eerste stap bij atopisch eczeem is echter een droge-huidzalf, die maakt de huid weer soepel en beter in staat vocht vast te houden. Het eczeem heeft dan minder kans om zich uit te breiden.
Ook zeer effectief is een hormoonzalf. Die remt de steriele huidontsteking en werkt jeukstillend. Voor kinderen boven de twee is tacrolimuszalf heel effectief als ontstekingsremmer.
Teerzalf is een klassiek middel, dat voor de ontwikkeling van hormoonzalven de eerste behandeloptie was. Dit product wordt nog regelmatig voorgeschreven als ontstekingsremmer.
Het is verstandig om te laten onderzoeken voor welke stoffen een kind met eczeem overgevoelig is. Daarmee kan veel ellende worden voorkomen.

Conclusie: Het kan best dat Dermalex enig effect heeft, maar het is met een klacht als atopisch eczeem veel verstandiger om even bij de huidarts langs te gaan. Dat moet iemand met zo’n geacheveerde stem als de vrouw in de spot toch inzien. Dermalex is verder absoluut geen uniek middel, in de zin van kwalitatief superieur.

Reacties

 1. Loes
  16 December 2011 - 22:11

  Ik ben het zeker niet eens met bovenstaande. Ik voel me nl wel als de vrouw in de reclame, mijn dochter heeft echt extreem eczeem in de knieholten, van de huisarts hormoonzalf gekregen, na twee weken geen enkel resultaat gezien. Van een kennis van Dermalex gehoord en er mee begonnen te smeren, drie keer daags, ik zie het eczeem met de dag verminderen.

 2. marij mouwen
  7 April 2012 - 09:49

  Omdat ik mijn haar laat verven en ik steeds last heb van een prikkende hoofdhuid , gebruikte ik altijd Dermalex repair.Het is een heel fijne lotion en verkoelend. Bij de drogist kan ik de lotion niet meer krijgen. Kan ik die wèl bij u nog bestellen ?

 3. dera
  13 December 2012 - 13:42

  Het heeft mij niet geholpen, een heel tubetje leeggesmeert zonder enkel resultaat. Prut spul als je het mij vraagt!

 4. Den
  23 December 2012 - 13:33

  Voor mij werkt het prima ,ik gebruik het nu een aantal maanden en de roodheid en jeuk verdwijnt direct maar wel dagelijks bijhouden

 5. imma
  4 May 2013 - 14:00

  For eczema, use turkeygreese!
  That’s the best treatment!
  Ask the butcher for it!
  Apply 2 times a day!

 6. carel
  5 June 2013 - 11:00

  Goede creme, geeft verlichting, prikt niet en de rode plekken op mijn huid verdwijnen. Ik gebruik het nog maar een week ofzo, maar de resultaten zijn hoopgevend. Ik weet niet of het werkt bij zware eczeem, ik heb zelf een lichte vorm, maar desalniettemin vervelend. Ook teerzalf heeft een goede werking is mijn ervaring, dat smeer ik voor de nacht en dermalex overdag. Het advies hierboven van Imma voor ‘turkeygreese’ slaat natuurlijk nergens op!

 7. Johan
  6 November 2013 - 23:06

  Heb vele zalfjes geprobeerd maar niets hielp.
  Dit zalfje gebruik ik al twee jaar en geeft verlichting bij de
  irritatie van m,n huid. Het komt wel steeds weer terug dus het gaat er niet mee weg.
  Ik moet eigenlijk eens naar de dokter voor een huidonderzoek.

Laat een reactie achter

XHTML: U kunt deze tags gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

online