De Naturella-spot lijkt vooral een parodie

4 March 2011
post_excerpt)){ ?>

Het begrip discreet staat normaal gesproken centraal in iedere maandverbandreclame. Naturella gooit het over een andere boeg. De combinatie menstruatie en Naturella staat voor het ultieme levensgeluk.


Maandverband en inlegkruisjes adverteren is een moeilijke klus. Je mag nooit expliciet worden en de actrice van dienst moet op de een of andere manier uitstralen dat ze, ondanks dat ze menstrueert, uitzonderlijk lekker in haar vel zit. Ze moet vooral blaken van zelfvertrouwen en zich ervan bewust zijn dat mannen haar enorm aantrekkelijk vinden.
Die aanpak kan iedere reclamemaker wel verzinnen, maar hoe ver ga je daarin? Op het moment heeft het merkt Naturella een spot lopen. De Nederlandse versie is helaas niet op Youtube te vinden, maar er is een Spaanstalige uit dezelfde serie, met exact dezelfde symboliek.
In de spot zie je een aantal jonge vrouwen in zijden gewaden door de natuur dansen. In hun direct omgeving is een heldere waterval, een meertje en een romantische rotspartij. Het lijkt of ze lid zijn van een sekte, de sekte van de gelukkig menstruerende Naturella-vrouwen. Er zijn grote hoeveelheden witte bloempjes met een geel hart en er vliegen geanimeerde vlinders in het rond met die dezelfde kleuren. De vrouwen zijn in en in gelukkig.
Ook het maandverband heeft dezelfde kleur als de bloempjes en de vlinders. In de Nederlandse spot wordt uitgelegd dat het verband ruikt naar kamille, waarschijnlijk in de Spaanse ook.
De boodschap is simpel: menstrueren, terwijl je Naturella gebruikt, maakt het leven tot een festijn van vrouwelijkheid.
Je zou kunnen zeggen dat we over het algemeen wat cynisch zijn over de effectiviteit van reclamespots, maar bij het zien van dit soort dwaasheid moet ieder mens zich beledigd voelen. Zou Naturella er ook maar één pak meer door verkopen? Ach misschien wel, want ondanks alle poeha in de spot wordt duidelijk dat Naturella spotgoedkoop is. We hebben hier niet me een A-merk te doen.

Conclusie
De makers zijn totaal doorgeschoten in hun streven Naturella te presenteren als een hyper vrouwelijk merk. De spot lijkt een parodie op een spot die zelf al totaal over de top was. De naam is nu wel bekend, maar de associaties die de naam oproept zijn op zijn zachtst gezegd ongelukkig. Of wil iedere vrouw stiekem het liefst met haar zusters in mooie gewaden door de natuur dansen?Als dat zo is, laat het me dan weten.

Reacties

 1. Monique
  24 April 2011 - 21:17

  Wat bij mij meteen opkomt zijn vragen; naturella insinueert een natuurproduct te zijn? Maar ook hier zit chloride in? Petroleum? En het vleugje kamille? Komt dat niet gewoon uit de chemische geurfabriek? En dan de “katoenachtige” laag; gewoon synthetisch dus?
  Vragen die op hun site niet beantwoord worden, sterker nog;geen enkele mogelijkheid tot contact.

 2. ann
  4 September 2011 - 17:07

  Bedankt Naturella voor de vaginale infectie die ik na het gebruik van jullie light inlegkruisjes heb gekregen!

 3. Erik
  9 November 2011 - 16:23

  Wat een gezeik, waar maak je je druk om, ga lekker achter de geraniums zitten!

 4. Petra
  12 November 2011 - 18:58

  Achter de geraniums blijf je gewoon menstrueren Erik 😉
  En Peter: ja hoor ik wil wel in witte gewaden met vriendinnen dansen. Maar dat hoeft inderdaad niet met Naturella-maandverband. Ik ga gewoon uit. En een ander alternatief is: sluit je als vrouw aan bij een wicca- cq heksenkring (heb ik zelf nog niet gedaan). Kun je de hele dag/nacht in de natuur dansen. Daaag

 5. Tamra Naves
  27 January 2014 - 10:17

  I think this remarkable web-site contains some really great information and facts for all. A colleague might perfectly be reckoned the work of artwork of dynamics. by Ron Waldo Emerson.

  http://www.6cfzsP4cu9c6cfzsP4cu9.com/6cfzsP4cu96cfzsP4cu9c

 6. Casie
  3 April 2014 - 04:41

  What’s up to all, the contents present at this website are truly remarkable for
  people knowledge, well, keep up the nice work fellows.

  Also visit my site Online Marketing

Laat een reactie achter

XHTML: U kunt deze tags gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

online