De minkant van ProtiPlus

2 February 2011
post_excerpt)){ ?>

ProtiPlus wordt in de reclame aangeprezen als een aangename, afwisselende manier om overgewicht kwijt te raken. Daar kun je voor kiezen, maar dat afwisselende gaat ten koste van de afvalsnelheid. Bovendien verandert de gebruiker zijn verkeerde eetpatroon niet. Bij dit soort producten vliegen de kilo’s er doorgaans razendsnel weer aan, zodra het dieet eenmaal is beëindigd.

Het is weer zover. De consument moet er andermaal van worden overtuigd dat er nu echt een ideaal afslankproduct op de markt is. Begin oktober was de afslankcrème Somatoline veel in de reclameblokken te zien, begin januari was het XLS Medical, een product met vetabsorberende cactusvezels, en nu is ProtiPlus aan de beurt. De overeenkomst is dat het alle drie producten zijn die de droom van hongerloos lijnen als belangrijkste verkoopargument inzetten. ProtiPlus is volgens de spot bedoeld om snel, gemakkelijk en zonder honger af te vallen. Dat klinkt natuurlijk prima. In de spot staat een meisje centraal, ze schijnt Sophie Veldhuizen te heten, waarvan je zeker weet dat ze niet te zwaar is. Toch doet ze de ProtiPlus-kuur. Maar goed misschien is ze al maanden bezig. Dat is wel relevante informatie. Je zou anders gaan denken dat het meisje obsessief met haar gewicht bezig is. Het ‘geheim’ van het product is het 3-2-2-systeem. Eerst nemen de gebruikers gedurende drie dagen eiwitrijke shakes en repen. Je vraagt je wel af of vet- en koolhydraatarm niet veel relevanter is dan eiwitrijk. Maar misschien klinkt dat teveel als lijnen. Reclamemakers hebben het liever over wat je wel krijgt, dan over wat je wordt onthouden.

Levenslang
Dan volgen twee dagen die iets minder strikt zijn. Je mag dan ook een lichte maaltijd eten. De laatste twee dagen van de cyclus, het weekend, mag je bijna gewoon eten. Het truttige meisje in de spot gaat lekker wat eten met twee truttige vrienden.
Het verhaal is natuurlijk dat je drie dagen hongert, twee dagen half hongert en dan twee dagen een beetje hongert. Daarna begint de cyclus weer. De calorieën uit het weekend tellen gewoon mee. Het idee is dat door niet voortdurend het uiterste te eisen van de gebruiker, het lijnen makkelijker is vol te houden. Je moet er per saldo wel langer mee doorgaan. Het woordje ‘snel’ waarmee ProtiPlus wordt aangeprezen is dus zeer ongeloofwaardig.
Dan komen we op de simpele wijsheid die iedere lijner al kent. Een paar weken lijnen en zo een flink aantal kilo’s kwijtraken, is niet al te moeilijk. De werkelijke uitdaging is om levenslang een evenwichtig voedings- en bewegingpatroon aan te houden. Dat leer je niet van ProtiPlus. Gevreesd moet worden dat de overgrote meerderheid een jaar na beëindiging van het ProtiPlus-dieet weer op het uitgangsgewicht zit. Misschien is het gewicht zelfs wat gestegen, want het jojo-effect brengt het gewicht uiteindelijk op een hoger niveau. Iedereen weet dit allemaal al, maar deze spot leek ons een geschikt moment om het nog eens op te schrijven.

Conclusie
Ook ProtiPlus is een vorm van geforceerd lijnen. Dat is niet de methode om blijvend op een lager gewicht uit te komen. We hadden graag beter nieuws gehad.

Reacties

 1. Valentine
  3 February 2011 - 14:34

  Wat een vreselijk subjectief stuk over een dieet dat naar eigen ervaring erg effectief is.
  Uiteraard ben je zelf verantwoordelijk voor je levenstijl en dien je je eetpatroon aan te passen.
  Ook het woord “truttig” vind ik erg subjectief (dame speelt overigens in de succes Musical Marry Poppins)

  Gr.
  Valentine

 2. pieter
  7 February 2011 - 01:57

  Hier wordt het dieet uitgelegd. Ik heb het allemaal nagelezen en dit is 90% objectief dus beste Valentine haalt u geen twee woorden door elkaar?

 3. Marieke
  7 February 2011 - 17:32

  Het stuk suggereert dat je de eerste 3 dagen alleen shakes, pudding of repen eet. Dat is niet zo!
  Bij elke maaltijd ook 125 gram magere yoghurt of 100 gram magere kwark of bijvoorbeeld een Optimel produkt. Bovendien eet je tijdens de lunch en diner ook 200-300 gram groente of rauwkost met eventueel een light dressing. De vierde en vijfde dag voeg je vlees/vis toe bij de groente en op vijfde dag ook 1 snee brood/aardappels/pasta tijdens lunch en diner. Op de zesde en zevende dag (het weekend) eet je inderdaad normaal, maar uiteraard gezonde en evenwichtige maaltijden. En elke maaltijd zuivel en fruit.
  Ik ben nu reeds 4 weken bezig en bijna 4 kilo afgevallen!
  Het is goed vol te houden en ik heb geen honger.

  Kijk voor uitgebreide informatie op de website van Protiplus of Modifast! Voor dat je begint goed de informatie op de website doorlezen.

 4. Marieke
  7 February 2011 - 17:38

  Nog even een aanvulling…
  Op de vierde dag vervalt ‘s avonds de shake/pudding en op de vijfde dag vervalt uiteraard de shake/pudding tijdens de lunch
  en diner.

 5. admin
  11 February 2011 - 11:59

  Interessant dat je het dieet exact uitlegt en mensen naar de site verwijst, maar staat op die site ook hoeveel procent van de Protiplussers na een jaar nog steeds op gewicht is? Vast niet en dat is echt de enige serieuze toets.

 6. Marieke
  14 February 2011 - 17:02

  Het enige wat ik wilde zeggen is, dat je niet alleen shakes eet tijdens deze mannier van afvallen. En dat het daardoor goed vol te houden is. Ik ben gewoon een enthousiaste gebruiker. Maar ik wil mensen er alleen op wijzen dat ze niet alleen de shakes en repen moeten eten, maar het op de door Modifast Protiplus aangeraden mannier het beste kunnen doen. Op de Protiplus verpakkingen staat kort e.e.a. uitgelegd, maar op de site staat veel uitgebreidere informatie. Vandaar.

  En uiteraard staat het percentage dat na een jaar nog steeds op gewicht is daar niet vermeld. En ik denk voor welke manier je ook kiest om gewicht te verliezen het altijd de vraag is wie er na een jaar nog steeds op gewicht is. Uiteindelijk is het een questie van een gezond eet patroon proberen te handhaven.

 7. Anoniem
  13 September 2011 - 20:27

  Het is inderdaad Sophie Veldhuizen, die afgelopen seizoen de alternate was van Mary Poppins. Ik ken haar (niet goed, maar toch) en volgens mij heeft ze dat dieet helemaal niet gedaan, ze is gewoon ingehuurd voor deze reclame. Dat is meestal zo hoor, met reclames 😉

 8. Marika
  18 September 2011 - 18:42

  Ben ik weer even van een koude kermis thuis. Denk ik nog even snel mijn overtollige, niet-weg-te-huppelende pondjes cq kilootjes weg te eiwitten zodat ik over 4 weken mijn echtgenoot ervan kan overtuigen dat ik leuker ben dan jonge meiden op het Spaanse strand, vind ik jou weer op mijn pad…. Om mij te vertellen dat ik over 3 maanden 86 kilo weeg..

 9. Manuela
  20 September 2011 - 13:44

  Nou…
  ik heb eerder dieeten gedaan,zoals Sonja Bakker,maar het protiplus 3.2.2 is echt een goed programma.
  Als je daarna je gewoontes aanpast en af en toe een ”shakedag” inlast blijf je gewoon op gewicht hoor!
  Ik zou het iedereen aanraden dus!!
  Laat je niet ontmoedigen door de negatieve verhalen!

 10. Ezrah
  23 September 2011 - 15:23

  Hoi iedereen,
  ik wil ook even reageren. Welk dieet je ook doet, welke sport je ook beoefent. Eenmaal je stopt, kom je natuurlijk weer aan! Dit gebeurt niet enkel met Protiplus, maar met álles wat je probeert om te vermageren. Ik heb er ook goede ervaringen mee, en ik heb mijn knop omgedraaid na het behalen van mijn streefgewicht en leef nu volgens de “regels” van Weight Watchers. Protiplus heeft me geholpen om die laatste kilo’s kwijt te raken en nu heb ik een vast én gezond eetpatroon!

  Dus, laat je niet ontmoedigen door dit negatief artikel. Iedereen met een beetje verstand weet dat als je je volstopt met friet en cola na het behalen van je streefgewicht, je sowieso weer bijkomt.

  Succes iedereen die er mee wil starten, het is écht wel een aanrader.

  Groetjes,
  Ezrah.

 11. Michael
  12 December 2011 - 14:17

  tegendeel…..

  Mensen laten we stellen dat elke methode zijn nadelen kent! Ik zelf volg protiplus en ben reeds 11 kgs kwijt (van 144,5 naar 134 kgs) in circa 10 weken. Eerste 2 weken ging het snel daarna iets minder maar dat lag ook aan mezelf. Het voordeel van protiplus is dat je geen honger gevoel hebt en dus na een aantal weken niet echt meer bezig bent met eten. Zelfs een weekend uitbundig en verkeerd eten heeft geen blijvend effect op de weegschaal en op de maandag pak je gewoon de draad weer op en ga je verder met het protiplussen.

  ps => ik kies er ook bewust voor om niet te snel af te vallen ivm alle nadelen en stemmings wisselingen. Maw ik neem echt wel eens een avond snack maar niet uit honger maar gewoon omdat het lekker is! 😉

  Succes allemaal met welke methode je ook kiest!

 12. Michael
  12 December 2011 - 14:19

  Trouwens….een prima tip is om ‘s-avonds een zakje wokgroenten te nemen eventueel met een scheutje sambalsaus. erg lekker en dan kun je gewoon warm mee eten met de rest van de familie….is wel zo gezellig!:-))

 13. jurgsky
  21 August 2012 - 11:58

  Over gewicht verliezen, daar kunnen we oneindig blijven over praten. Moest er een goeie , ideale of gemakkelijke oplossing bestaan, iedereen zou slank zijn. Het is gewoon heel moeilijk, en idereen moet zijn eigen weg zoeken. Maar die betweters soms aan de zijlijn, daar kan ik niet goed teken. Tot nu toe heeft niemand de waarheid in pacht. Er is meer dan 1 weg naar Rome.

 14. marja
  4 September 2012 - 13:40

  Hier nog een enthousiaste protiplus gebruiker. Inmiddels 15 kg lichter. Tijdens vakanties nergens rekening mee gehouden en niet aangekomen. Het mooie is dat je sociale leven nauwelijks tot niet wordt beinvloed. In het weekend kun je immers gewoon mee doen. En inderdaad of je op gewicht blijft of weer aankomt heeft niets met je dieet te maken, maar alles met hoe je er zelf mee omgaat.

 15. ikke
  15 May 2014 - 11:49

  Ik gebruik modifast op mijn eigen manier.
  ‘s morgens en ‘s middags een shake.
  Tussendoor smorgens een beker chocomel light en smiddags een koekje of zo.
  in de avond eet ik een normale avond maaltijd en in het weekend ga ik een dag helemaal los. En het werkt op deze manier perfect. Straks als ik op gewicht ben ga ik langzaam de ochtend en middag maaltijden aanpassen met bruin brood en beleg. uiteraard ga ik dan wel op de call. passen.
  In mijn ogen is dit een gemakkelijkere manier dan dat je 3 dagen alleen maar mag shaken.
  succes iedereen.

 16. Alyce
  27 November 2017 - 21:25

  I have checked your site and i’ve found some duplicate content, that’s
  why you don’t rank high in google, but there is a tool that can help you to create 100% unique content, search for; Boorfe’s tips unlimited content

  my site GermanSmall

Laat een reactie achter

XHTML: U kunt deze tags gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

online