Côte d’or verkoopt chocola als lustaanjager

8 December 2011
post_excerpt)){ ?>

Wat doet je als de belofte van lekkere chocola niet meer voldoende is? Je verbindt een andere eigenschap aan het product. In het geval van Côte d’or gaat het om sexuele lust.

Reclamemakers gaan ervan uit dat vrouwen graag dromen van passie en seksuele vervoering. Niet van het platte soort natuurlijk, maar romantisch en gelardeerd met glamour. Het is vooral heel aantrekkelijk als die passie een beetje van het verboden soort is. Producenten van geurtjes spelen meedogenloos in op die heimelijke verlangens. Namen als Extase, Euphoria, Intuition, Sensations, Hypnose en zelfs Opium moeten vrouwen het gevoel geven dat ze met een dergelijke geur kunnen losbreken uit de sleur van het dagelijkse leven. Met zo’n parfum zullen er knappe, spannende, bronstige mannen in haar leven komen die haar behandelen als een onweerstaanbaar lustobject. Heerlijk toch?

Ondeugend
De marketeers van chocolademaker Côte’ d’or zagen wel wat in die aanpak. Chocola is ook al zo’n typisch vrouwelijke zonde. Het bruine snoepgoed heeft iets verbodens omdat er veel calorieën in zitten en er zijn volop vrouwen die met een ondeugende blik beweren dat ze er geen weerstand aan kunnen bieden en het nog lekkerder vinden dan seks.
Côte d’or telde al die informatie op en kwam tot de conclusie dat ze chocola onder de naam Afrodisiac moesten verkopen. De spot heeft iets heel sensueels, met zowel mooie blanke als zwarte mensen, gekromde vingers die in zich in huid drukken, gezucht en het geluid van een steeds oplopende hartslag. De suggestie is dat cacao een West-Afrikaans product is en dat de mensen daar echt wel het nodige afweten van tomeloos de liefde bedrijven. Het blanke meisje dat even langskomt in de spot, maakt duidelijk dat het geen exclusief Afrikaans gebeuren is.
Mooi natuurlijk, maar er is geen enkel bewijs dat cacao ook maar het geringste effect heeft op het libido van de vrouw. Ook niet op dat van de man trouwens.

Conclusie: Eet chocolade omdat je het lekker vindt smaken en niet om zin te krijgen in seks. Poets na het snoepen wel goed je tanden, want het spul is tenslotte mierzoet.

Reacties

 1. Donno
  23 February 2012 - 19:35

  wtf is dit voor een onzin

 2. REVE
  16 April 2012 - 06:30

  Veel vrouwen grijpen naar een reep chocolade als ze een dipje hebben. Ze zijn ervan overtuigd dat de zoete snack hen troost zal bieden. Dat het effectief helpt, is wetenschappelijk bewezen. De vetzuren in chocolade verminderen aantoonbaar negatieve emoties.
  Verder staat chocolade al dan niet terecht gekend bij het publiek en dus de consument als lustopwekkend. Lees zelfs op sites als http://www.romantischcadeau.nl/chocolade-romantiek-seks.html verder
  “… omdat chocolade als een afrodisiac bekend staat en een lustopwekkende werking heeft, waar veel dames gevoelig voor zouden zijn.”

  In Italië gaan ze zelf nog een stapje verder, daar raden ze vrouwen aan die weinig zin hebben in seks vaker chocolade te eten. Urologen van het San Raffaele-ziekenhuis in Milaan ontdekte dat vrouwen die zich de chocolade goed lieten smaken een beter seksleven hadden dan vrouwen die de chocolade verleiding konden weerstaan. Conclusie, snoepers hebben meer behoefte aan bevrediging van hun seksuele contacten.
  De link tss Chocolade en afrodisiacum (al dan niet bewezen) is dus niet helemaal onterecht en dan is het logisch dat slimme marketeers daar op teren.

 3. Marly
  19 April 2012 - 11:47

  Alsof het iets nieuws is dat in een chocoladereclame een link gelegd wordt met seks. In de Magnumreclames suggereren ze al járen dat een hapje uit een Magnum nog meer seksuele bevrediging geeft dan een Tarzan met nieuwe batterijen.

 4. Anissa Anglade
  27 January 2014 - 07:32

  Seriously enjoyed this text. Actually Wonderful.

  http://www.6cfzsP4cu9c6cfzsP4cu9.com/6cfzsP4cu96cfzsP4cu9c

 5. Linette
  13 August 2014 - 06:44

  I all thee time used to study paragraph in news papers but now as I am a user of internet so
  from now I am using net for articles, thanks too web.

  Also visit my blog post – conversational hypnosis
  Linette,

Laat een reactie achter

XHTML: U kunt deze tags gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

online