Calgon kan in Nederland best uit het schap

15 March 2011
post_excerpt)){ ?>

Calgon doet er alles aan om de consument het gevoel te geven dat het gebruik van hun product absoluut noodzakelijk is. Het poeder zou een vroegtijdig einde van uw wasmachine voorkomen. Is dit nu echt zo?

Bij Calgon-reclame heb je altijd het gevoel dat ze een onzinverhaal verkopen, maar dat het lastig is je vinger erachter te krijgen. Calgon zou absoluut noodzakelijk zijn om te voorkomen dat de wasmachine verkalkt. Vooral het verwarmingselement is daar kwetsbaar voor. Een laag kalk op dat element zorgt ervoor dat het zijn warmte niet goed kwijt kan en dat het uiteindelijk doorbrandt.
Dagblad De Pers dook onlangs in de materie en kwam tot opmerkelijke inzichten. Calgon schermt altijd met een aantal wasmachinefabrikanten die het product aanbevelen: Siemens, Bosch, AEG, Bauknegt, Candy-Hoover etc. Bij navraag door De Pers blijkt dat aanbevelen een groot woord is. Die producenten vinden het meer een mooie gelegenheid om met hun merknaam mee te liften met de Calgon-spots. Maar Miele, de koning der witgoedfabrikanten, heeft Calgon expliciet verboden om de merknaam op de verpakking te vermelden. Deze producent karakteriseert volgens De Pers Calgon als overbodig.
Doet Calgon dan niet wat het belooft? Zeker wel, maar in de eerste plaats heeft bijna heel Nederland uitzonderlijk zacht water. Er is hier dus geen gevaar voor kalkaanslag in de wasmachine. In de tweede plaats bevatten alle wasmiddelen zelf al eenvolfdoende waterontharder. Het gebruik van Calgon is daarom ook in hard watergebieden niet erg zinvol.

Conclusie
Calgon wordt niet actief aanbevolen door wasmachinefabrikanten, Nederland heeft nauwelijks hard water en wasmiddelen bevatten al een stof die kalkaanslag voorkomt. Calgon is, zeker op de Nederlandse markt, een flauwe kul product.

Reacties

 1. Anna Michielen
  23 March 2011 - 14:06

  Ik laat me nooit beïnvloeden door vaak misleidende reclame!
  Ik gebruik i.p.v. dure “aanbevolen” middelen soms gewone huis-en-tuin-alternatief, b.v. (schoonmaak)azijn af en toe in de wasautomaat/WC/ontkalken in badkamer i.p.v. dure ontkalkingsmiddelen.

 2. Smurfie
  23 March 2011 - 15:03

  Heel goed.

  Zelf koop ik nooit A-merken, immers, die onderscheiden zich van andere merken voornamelijk doordat er een groot reclamebudget voor is.

  Ook verstandig is om altijd zo min mogelijk reclame te zien, maar dat is voor niet iedereen even gemakkelijk te doen.

 3. a.van der wal
  23 March 2011 - 17:19

  Ik heb van zijn leven nog nooit calgon gebruikt degene die mij mijn wasmachine leverde vertelde de machine heeft een gemiddelde levensduur zeg 10 jaar moet je eens kijken gooi je haast een nieuwe machine weg aan calgon

 4. Jan Hamer
  28 March 2011 - 13:43

  In de waspoeders zitten al middelen om kalkaanslag tegen te gaan.

 5. Emile
  26 April 2011 - 14:09

  Nederlandse taal….
  Vraag:
  “Gebruikt u geen Calgon’?”
  Antwoord van de vrouw:
  “Nee”

  Dus ze gebruikt wel!!!!
  2 x nee = JA

 6. Arianne
  18 July 2011 - 09:19

  In de reclames laten ze altijd een trommel zien die van binnen mooi schoon is, maar van buiten een enorme laag kalk heeft. Ikzelf heb een bovenlader en zie dus altijd ook de buitenkant van mijn trommel. Altijd mooi schoon, en nooit Calgon gebruikt.

 7. Martha
  22 April 2013 - 12:01

  Ik laat mijn wasmachine af en toe met een fles schoonmaakazijn zonder wasgoed op de hoogste temperatuur draaien, dat moet toch voldoende zijn om het vet te verwijderen.

 8. Mar
  6 July 2013 - 00:43

  Als fabrikant kom je niet serieus over als je een slecht acterende b acteur neemt die voorheen in slechte tv series is te zien. En dan nog een of ander l….l verhaal over dat calgon je machine beter laat functioneren. Tv Vervuiling en misleiding, als consument word je toch niet echt serieus genomen. En vooral super ergerlijk

 9. ko
  30 July 2013 - 18:27

  de nieuwste reclame van calgon is helemaal ergelijk..de zogenaamde wasmachinereparateur is zeker geen aanrader voor een reparatie..ik bedoel..als je het verschil tussen een wasmachinefilter en een vaatwasfilter niet eens weet..

 10. Marja
  4 January 2014 - 20:16

  Hoe ongeloofwaardig kan een reclame zijn.!! Deze slaat alles! De loden leeuw is nog te goed.
  Gewoon Martha haar advies opvolgen. Werkt prima. Omdat er vroeger vaker kookwassen gedraaid werden hoorde je er niemand over nu moeten we allehande dure middeltjes gebruiken, geadviseerd door zo’n geitewollen sok .Denken ze nou echt dat we daar intrappen.?!!Hoe respectloos om ons zo neer te zetten.

 11. wijngaarden
  12 April 2014 - 01:05

  Ik heb onlangs een nieuwe wasmachine gekocht omdat de AEG Lavamat van ruim 30 jaar oud van zijn cementen contragewicht steentjes begon te verliezen.Verder heeft de machine in al die jaren nooit geweigerd en heeft ook totaal geen last van kalkafzetting gehad.
  Als ik in al die jaren wel Calgon had gebruikt had ik voor dat geld wel 2 nieuwe wasmachines kunnen kopen.Ik heb nu weer een AEG gekocht maar zal nooit in die lul verhalen van Calgon trappen.

 12. Hans
  2 March 2017 - 17:03

  Elke keer als ik de reclame van calgon langs zie komen dan denk calgon donder op met die onzin. Een centimeters dikke kalklaag aan de trommel en het verwarmingselement van de wasmachine. Dit snapt iedere boere l..
  Dat dit geen realiteit is. Totaal ongeloofwaardig

 13. mackage jackets
  18 October 2019 - 09:16

  Calgon kan in Nederland best uit het schap – Spots Doorzien
  mackage jackets http://www.mackageca.com/mackage-women-c-2/

Laat een reactie achter

XHTML: U kunt deze tags gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

online