Axe maakt wegzapreclame

19 May 2011
post_excerpt)){ ?>

De Axe-reclame is een pijnlijk voorbeeld van hoe een grappig bedoelde reclame tot een publicitaire mislukking kan worden.

Unilever heeft de naam precies te weten hoe ze een bepaalde doelgroep moeten aanspreken. Dat mag je ook verwachten van zo’n ervaren concern met zulke enorme advertentiebudgetten. Toch zitten ze er ook regelmatig volledig naast. Denk bijvoorbeeld aan de Andrelon-reclame. Het meest schrijnende voorbeeld van het moment is de Axe-reclame, waarin het begrip voortijdige zweetlozing wordt gebruikt. In deze geforceerd grappige reclame wordt op een wat puberale manier gevarieerd op het begrip voortijdige zaadlozing.
Je vraagt je af wie met deze spot bereikt moet worden. De jongens in de spot zijn geen types waarmee de gemiddelde mannelijke consument zich wil identificeren. Het zijn onzekere zwakkelingen met een probleem.
Veel vrouwen ervaren de spot als een geheid wegzapmoment. Dat is slecht nieuws want veel mannendeo’s worden niet gekocht door mannen maar door hun vrouwelijke partners.

Conclusie
De reclame is puberaal, geforceerd grappig en vooral irritant. In de spot zit bovendien de suggesties dat mannen ook als ze slapen deodorant moeten gebruiken. Dat is een absurde gedachte. Een mens verlies tijdens zijn slaap al snel een liter vocht, daar kan geen deodorant tegenop.

Reacties

 1. Sjaak
  21 June 2011 - 12:37

  Ik begrijp niet dat er commentaar wordt geleverd op dit soort reclames. In mijn vriendengroep (gemiddelde mannelijke consumenten, rond 28 jaar) worden deze spotjes als vermakelijk beschouwd.
  Jammer dat iemand zijn persoonlijke mening als een gegeven moet brengen.

 2. carlo mureno
  30 June 2011 - 20:36

  das dan raar,maar voor mij is deze reclame zo irritant dat als ik het produkt laat staan omdat dat beeld van die voortijdige
  zweetlozing door mijn hoofd schiet,deze reklame is kleinerend
  en absoluut niet grappig,dus als AXE aan mij nog wat wil verkopen,zal het snel van strategie moeten veranderen.

  greets,

  Carlo

Laat een reactie achter

XHTML: U kunt deze tags gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

online