Audispray is slecht voor je oren

7 December 2010
post_excerpt)){ ?>

Door de reclame is bijna iedereen ervan overtuigd, dat het hygiënisch is om je gehoorgangen regelmatig te reinigen. Wattenstaafjes zijn passé. Daarmee druk je het oorsmeer dieper de gehoorgang in. Volgens Diepharmex is zijn Audispray het verstandige alternatief. Het lost het oorsmeer op en het loopt zo weg. Maar is oorsmeer eigenlijk overbodig afval, dat je maar beter kwijt kunt zijn? KNO-artsen vinden van niet.

Het allerhoogste wat je als marketinggericht bedrijf kunt bereiken, is geld verdienen met een overbodig product. Het Zwitserse bedrijf Diepharmex is hier in geslaagd met de oorsmeeroplosser Audispray. Deze spray wordt verkocht als het verstandige alternatief voor wattenstaafjes. Die deugen niet, want ze duwen het oorsmeer dieper de gehoorgang in en verergeren het probleem zo eigenlijk.
Volgens de reclamespot lost Audispray het smeer op, zodat het spontaan het oor uitloopt en eenvoudig kan worden verwijderd. Het wordt heel overtuigend en hygiënisch in beeld gebracht. Het gaat om een geanimeerde voorstelling van een opengewerkt oor, waarin het smeer in de vorm van kleine bolletjes rondzweeft in de gehoorgang. Audispray vangt en bindt de bolletjes en de smurrie loopt weg. Het is volgens Diepharmex een zeer veilig product. Er is zelfs een variant die vanaf het derde levensjaar gebruikt mag worden.
Medisch bekeken is het verhaal een stuk minder eendimensionaal. Eigenlijk hoeft oorsmeer helemaal niet te worden verwijderd. Er zit in een gezond oor een natuurlijk reinigingsmechanisme. Oorsprays zijn dus overbodig, maar ze blijken ook nog schadelijk.

Oorsmeer heeft een aantal zeer belangrijke functies:

– Het zorgt ervoor dat de dunne huid in de gehoorgang niet uitdroogt.
– Oorsmeer is waterafstotend en beschermt het oor tegen binnendringend water.
– Het zorgt voor een zuur milieu in het oor en houdt zo bacteriën op afstand.
– Het vervoert afgestorven huidcellen richting de gehooruitgang.

Wat zijn de gevolgen van het gebruik van Audispray?

– Bij regelmatig gebruik verdwijnt het oorsmeer en dus de beschermende werking.
– Het zout in de spray slaat neer, de zuurgraad wijzigt en bacteriën grijpen hun kans.
– De sprays zijn uit den boze voor mensen met een gaatje in hun trommelvlies.

Er zijn mensen die kampen met een overproductie van oorsmeer. Dan kan bijvoorbeeld zijn ontstaan doordat er teveel met wattenstaafjes is gereinigd, waardoor de smeerkliertjes overactief zijn geworden. Bij dergelijke problemen is het een goed idee om even de huisarts te raadplegen. Die zou een bezoek aan een KNO-arts kunnen overwegen.

Conclusie
Audispray is duur (bijna 10 euro voor 50 ml), overbodig en uiteindelijk schadelijk voor het oor. Het is moeilijk een reden te bedenken om het aan te schaffen.

Reacties

 1. Jaap
  8 December 2010 - 18:35

  Zou zelf dit product nooit gebruiken maar vroeg me wel altijd af wat het effect was

 2. joann
  9 March 2011 - 00:25

  mijn man gebruikte het ook, en eerst zei hij: oh dat werkt goed, nu na het een paar keer te hebben gebruikt, mag ik het weg gooien want het werkt niet, zijn oren plakken nog dicht, en de dokter spuit het wel even uit en dan is het ook weer goed. dus koop het niet, want het helpt niet echt goed, en je bent er wél veel geld aan kwijt.

 3. Hanny
  7 April 2011 - 12:33

  Ik hoor niet optimaal,dus ik dacht,ik zal het eens proberen.
  Ik ben ongeveer een week wel heel slecht horend geweest.Nooit meer.

 4. vincent
  26 May 2011 - 17:59

  gebruik het niet….. het is net zo slecht en suf als alle neussprays en nog erger: alle pufjes, die lucht zouden moeten geven maar ondertussen je stem verwoesten.
  allemaal niet doen dus!

 5. Arianne
  18 July 2011 - 13:06

  10 euro voor een half glas zout water in een pompflesje. Da’s wel heel erg duur. En daarbuiten geldt nog steeds dat het menselijk lichaam zichzelf nog altijd het beste reguleert. Doktoren zijn ervoor om in te grijpen als dat zelfreguleringsmechanisme niet werkt.

 6. jan
  11 August 2011 - 16:38

  prima product, ooit elke 3 maanden naar een kribbige kno arts,
  nu al JAREN! geen problemen meer.

 7. Bram
  24 August 2011 - 12:18

  Nou ik denk dat ik het wel even ga proberen. Heb overtollig oorsmeer. en moet sowieso elk jaar me oren laten uitspuiten. als ik dit nou eens gebruik als ik weer last krijg. hoef ik dat ook niet mee te laten doen. Nice!

 8. Henk
  7 September 2011 - 11:13

  Ik heb gemiddeld 1 keer per jaar een oor dat dicht zit en niet meer opengaat. Met een aantal dagen audispray gaat het altijd prima weer open…

  Veel relaxter dan die ene keer dat de dokter het ging uitspuiten. Ik denk dat het inderdaad niet verstandig is om dit product iedere dag te gebruiken, maar voor incidenteel gebruik vind ik het een uikomst!

 9. Lisa
  11 September 2011 - 10:42

  Al jaren tob ik met verstopte oren die ik steeds moet laten uitspuiten, en vaak was het pijnlijk. Vorig jaar november hoorde ik voor het eerst van dit spul, heb het meteen gekocht en na twee dagen was het probleem verholpen. Sinds die tijd geen last gehad, maar gisteravond merkte ik dat mijn oor weer dicht zat, dus ga weer een dag of twee, drie audispray gebruiken.

 10. Ab
  13 November 2011 - 14:27

  [Quote]
  Er zijn mensen die kampen met een overproductie van oorsmeer. Dan kan bijvoorbeeld zijn ontstaan doordat er teveel met wattenstaafjes is gereinigd, waardoor de smeerkliertjes overactief zijn geworden.
  [/Quote]

  Lekker makkelijk zo’n opmerking maar het klopt niet. Oorsmeer is natuurlijk maar zal niet sneller aangemaakt worden omdat je het weghaalt.

  Audispray is gewoon een gesteriliseerde oplossing zout water wat er voor zorgt dat je oren makkelijker een overschot aan oorsmeer weg kan halen. En het werkt gewoon. Als je onder de douche staat komt er ook water in je oren alleen lost dit geen oorsmeer op zo effectief als een zoutoplossing. Denk eens aan al die shampoo in je oren, dat zal goed zijn …

  Al met al een proma product.

 11. CdS
  30 December 2011 - 16:58

  KNO arts heeft me dit zelf aangeraden; gebruik het 2x maal per week en nagenoeg geen last meer van verstopte oren!

 12. Steven
  27 January 2012 - 16:01

  Gebruik Audispray nu al jaren, het is een prima product, wat weldegelijk helpt bij mij. Onzin bericht!

 13. wil
  21 February 2012 - 12:51

  Ik stond op het punt om het te gaan kopen omdat ik vieze oren echt een gruwel vind en ik toch het gevoel heb dat staafjes ook niet echt je van het zijn, maar dit brengt me aan het twijfelen, hoewel ik niet denk dat zout water slecht is voor de oren, maar te vaak is misschien niet goed.

 14. Eric
  30 April 2012 - 18:32

  Zonder de functie van oorsmeer in twijfel te trekken, is er ook nog zoiets als overmatig oorsmeer of dat wat de gehoorgang niet op gewone wijze kan verlaten. Daar heeft de schrijver van het artikel niet aan gedacht. Veel hoortoestel gebruikers hebben door de afsluiting van de gehoorgang door het oorstukje last van oorsmeer dat zich ophoopt. Daar heeft Audispray wel degelijk zin als alternatief voor een watstaaf. Ik gebruik het naar tevredenheid. Een alternatief is het gebruiken van een EarScratcher, of een combinatie van beide. En net als bij alles, overal waar “te vaak” voor staat is nooit goed. Doe alles met mate.

 15. Nick
  3 July 2012 - 09:33

  Ik ben een voorstander van de sceptische houding, maar de schrijver had zich best wat beter in mogen lezen. Een kort telefoontje met een KNO-arts of een overkoepelende organisatie had van dit bericht een daadwerkelijk journalistiek product kunnen maken, in plaats van wat ik in deze context altijd bestempel als “contramarketing”.

 16. Peemhole Bree
  16 July 2012 - 15:48

  Ik ben 2 weken geleden ben bij de huisarts geweest,
  en hij raadde mij dit zelfs aan…
  Sindsdien heb ik geen last meer van een verstopt oor.
  Dus wat mij betreft is het een goed produkt.

 17. Orsidee
  14 August 2012 - 18:47

  Gebruik het ook naar volle tevredenheid en ja…overdaad schaad dus met mate. By the way…wat is een earscratcher??? Is dat zo een metalen ding met een oogje om de oren te reinigen maar weet niet of dat goed is?

 18. Alice
  22 December 2012 - 17:06

  €8 tot €10 voor een beetje zoutoplossing. Ja moet het er maar voor over hebben. Wat dacht je van de huisarts en gewoon ouderwets uit laten spuiten?

 19. Ellen
  23 December 2012 - 22:33

  Elke drie maanden je oren laten uitspuiten is geen lolletje.
  Ik ben slechthorend en draag hoortoestellen, waardoor ik een overproductie aan oorsmeer heb. Sinds een jaar gebruik ik éénmaal per week otalgan en dat werkt prima. Nooit problemen gehad.

 20. Daran
  7 January 2013 - 11:11

  Oren uit laten spuiten is zeker ook niet zonder gevaar. Ik heb zelf miijn oren eens laten uitspuiten bij de huisarts en heb daar helaas blijvende gehoorschade aan over gehouden (permanente piep). Ik denk dat ik Audispray eens ga proberen.

 21. Erik
  9 February 2013 - 22:13

  Prima product voor mensen die regelmatig te kampen met een overproductie aan oorsmeer. Blij dat ik er van af ben met dit plezierige product.

 22. Jack
  9 February 2013 - 23:08

  Heb het 14 dagen geleden bij Etos voor 10.40 gekochr. Zelf en mijn vrouw hebben het geprobeerd. Mijn vrouw heeft ruim een week last gehad van duizeligheid. Aanvankelijk heel heftig,moest haar helpen bij het lopen! Zelf geen last gehad, maar gebruik het toch maar niet meer.

 23. Brink
  1 March 2013 - 13:25

  Wie weet nauw het ware van het gebruik van audyspray.Als je oren dicht zitten is uitspuiten ook geen lolletje. Ooit heeft een kno arts tegen mij gezegd niet uitlaten spuiten. Maar dat de kno arts doet is ook geen lolletje. Bovendien als je oor dicht zit en je moet eerst een afspraak maken en lang wachten zit je toch met een gehoorprobleem. Eigen huisarts vond doorverwijzing niet nodig. Al met al welke deskundige geeft nu eens de juiste oplossing?

 24. Ad
  30 March 2013 - 01:29

  Beste Mensen,

  Audispray is bedoeld als prefentief middel. 2 a 3 maal per week je oor even reinigen. Ik zelf doe het eenmaal per week. Bij een verstopt oor werkt dit niet altijd., het hangt er vanaf hoe hardnekkig de proppen in je oor zit.

  Bij een oude post lees ik dat iemand zegt dat Audispray onzin is en liever naar se huisarts gaat. Ik vind dat je eerst zelf een verantwoordelijke oplossing moet proberen voor dat je voor iedere wissenwasje naar de huisarts stap. Mensen met zo’n instelling houden de zorg en zorgstelsel erg duur.

  Ook ik heb de oorscratcher een keer geprobeerd. NOOIT MEER. Zachtjes had ik mijn oor schoon geschraapt en ik dacht dat het goed ging. Een dag later had ik ontzettend veel oorpijn. Naar de huisarts gegaan bleek er toch een beschadigingetje in mijn oor te zitten. Een krasje en dat was gaan ontsteken. De huisarts vond het ook niet erg slim van mij, zeker niet omdat de oorscratcher van metaal is.

  Vandaag zat mijn oor weer eens verstopt. Audispray wou niet direct helpen. Nu had ik nog een grote spuit liggen van de kaakchirurg die ik mee had gekregen om mijn getrokken kies schoon te spuiten en deze eerste toch d mijn heeft water gereinigd. Toen met lauw/warm in mijn oor gespoten. Omdat deze spuit een spitse uitloopt heeft komt er gelijk wat druk op het water te staan en met wat kracht mijn oor in gespoten, zoals normaal oor uitspuiten ook gaat. Mijn oor is weer open gegaan en nergens last van. Het is maar water.

  Dus voor onderhoud gewoon Audispray.

 25. Mike
  14 June 2013 - 13:00

  Ik vind dit de grootste zever ooit. Ik heb al jaren last van verstopte oren. Men dokter eeft zelf aangeraden voor Audispray aangezien uitspuiten het gehoor nog meer beschadigd. En een oor die zichzelf reinigt heb ik nog niet geweten. Bij mij produceerd mijn oren teveel oorsmeer daardoor altijd verstopte oren of ik ze nu kuis of niet. En Audispray helpt dus waarom niet het gebruike

 26. Mike
  14 June 2013 - 14:41

  Jack
  9 februari 2013 – 23:08

  Heb het 14 dagen geleden bij Etos voor 10.40 gekochr. Zelf en mijn vrouw hebben het geprobeerd. Mijn vrouw heeft ruim een week last gehad van duizeligheid. Aanvankelijk heel heftig,moest haar helpen bij het lopen! Zelf geen last gehad, maar gebruik het toch maar niet meer.

  Ik denk dat je vrouw ergens anders last van had. Het is niet omdat iemand zich slecht voelt dat dit van het product voortkomt. Maarja zo geeft iedereen zijn mening. Punt is als je niks mag gebruiken dat niet gezond is voor je lichaam blijf dan van alles af en ga niet meer naar de apotheker en blijf met verstopte oren zitte.

 27. J.z
  2 July 2013 - 10:59

  Ik heb dit spul ook gebruikt en het is waar dat je duizelig van word ik voelde het zelf tot in mijn hersen ik moest mijn ogen sluiten en moest maar blijven liggen,een week later probeerde ik het nog 1keer voor de zekerheid en weer had ik het zelfde probleem dus dacht ik het niet meer te gaan gebruiken.mensen moeten niet zo dom reageren het is gewoon hoe het bij je werkt of andersom.vertel gewoon je verhaal thats it! Ik vaak last van jeukend en pijnlijke oren.heeft iemand een oplossing voor me?ben al vaak geweest bij de kno is niet te verhelpen!

 28. J.A
  6 August 2013 - 00:28

  Werkt prima hoor, ben al vier keer naar de huisarts geweest om het uit te laten spuiten vorige maand, maar na een paar dagen was het gewoon steeds weer vol. Nu kan ik gewoon zelfs steeds een beetje van dit gebruiken om m’n oor leeg te houden. Maar ik raad aan het alleen te gebruiken als je echt overtollig oorsmeer hebt.

 29. h.Janse
  1 October 2013 - 19:47

  Mag je Audispray gebruiken als je een buisje in het oor hebt?

 30. marjan
  18 December 2013 - 10:02

  Al twee weken last een dichtzittend oor. Huisarts gebeld om uit te laten spuiten maar ik moet eerst drie dagen druppelen met slaolie en dan mag ik pas komen op het speciale spreekuur. Vandaag weer gebeld maar ze zijn er niet dus loop ik nog minstens een week. Ik ga de spray zometeen even halen en proberen.

 31. van der Wees
  17 January 2014 - 15:52

  Na 3x oor uit laten spuiten half doof geworden DOOR TE WILD SPUITEN.. KNO-arts wees er op dat je oren NOOIT MOET UITSPUITEN. Uitzuigen indien nodig voorkomt schade aan gehoor. Bij klachten dus eerst druppelen en dan naar de KNO arts voor UITZUIGEN!

 32. Bob
  31 January 2014 - 21:23

  Idd, rommel is het. Ik werd er alleen maar dover van…..en duizelig…nee, gun het Big Pharma niet en verkondig het woord…

 33. hoi
  23 February 2014 - 17:03

  Het is verdomd een goed product om je beeldscherm mee te reinigen! Had dit uitgevonden toen ik geen spray had en m’n scherm stond vol zwarte plekken die niet eens makkelijk af te wrijven was met je t-shirt, had er toen wat audispray opgedaan, omdat deze geen alcohol bevat, daarna even wachten tot het in trekt en dan met een doekje erover wrijven, de vlekken gingen er erg snel en makkelijk af! Dat lukte zelfs niet eens met het echte beeldscherm reiniging product die ik 2 jaar geleden had gekocht!

 34. Wietse de Jong
  23 April 2014 - 17:22

  audispray is een uitkomst voor mij!! Gebruik het al meer dan 5 jaar. Ben ernstig slechthorend. Voorheen geregeld oorspuiten,schilvers problemen, lukte niet bij de assistente,dan maar naar de kno en dan ging het ook nog moeilijk.Ik las de reclame van audispray op de t.v. Gebruik het en sindsdien. niet weer oorspuiten.Geweldig. Gebruik het met mate 1 keer per week. 10 euro en je doet er bijna een half jaar meer. Dus niet duur. Neuspray is immers ook goed.

 35. Rene van Dijk
  19 August 2014 - 10:02

  ¨€8 tot €10 voor een beetje zoutoplossing. Ja moet het er maar voor over hebben. Wat dacht je van de huisarts en gewoon ouderwets uit laten spuiten? ¨Huisarts consult € 40,00. Wat is voordeliger?

 36. Wampe
  19 August 2014 - 16:19

  Nu genoeg over oorsmeer en audispray.
  Wie herkent dit : Sinds ik nieuwe gehoorapparaten heb is de geluidssterkte van mijn spraak afgenomen , komt dit doordat ik me zelf harder hoor of is dat onmogelijk.

 37. patje
  10 November 2014 - 00:48

  Gaat hier dan niemand meer zwemmen ?
  Want als je een paar baantjes hebt getrokken met de oortjes onder water dan heeft het chloor water net hetzelfde efect.
  Ik persoonlijk ga om de twee dagen en merk dat ik bijna geen oorsmeer heb maar krijg ook geen ziektes in of aan mijn oren.
  Je zult altijd pro en contra’s hebben zelfs onder de geleerden en dus vind ik dat iedereen dit voor zichzelf moet uitmaken of die spray helpt of niet

 38. AJH
  30 July 2015 - 07:23

  Ik heb vorig jaar een paar maanden in het buitenland gewoond en wegens overtollig oorsmeer Audispray gebruikt. Ik spuit normaal zeker twee á drie keer per jaar mijn oren uit, maar daar kende men dat principe niet. Heel opvallend dat ik door het gebruik van Audispray al die maanden geen dichtgeslipt oor had.

  In Nederland heb ik de spray niet meer gebruikt, ik wilde het toch weer aan de huisarts overlaten. Tot afgelopen week; ik kocht een tegenhanger van het middel bij Trekpleiser, ze verkochten geen Audispray. Gisteren gebruikt en nu enorme oorpijn aan mijn rechteroor, links slechts gevoelig. Ik vermoed dat het door de spray komt. Nu moet ik alsnog naar de huisarts, maar dan mét extra klachten.

 39. bart
  1 September 2015 - 11:13

  Hoi, ik ben niet akkoord met deze tegencampagne.
  Oorsmeer is in eerste instantie belangrijk maar overdaad schaadt.
  Wattenstaafjes duwen het oorsmeer naar binnen zodat proppen ontstaan. Wattenstaafjes van slechte kwaliteit kunnen bovendien het binnenoor beschadigen.
  Het gebruik van Audispray is dus wel veilig als men dat doordacht gebruikt en niet bvb ‘2x per dag’.

 40. Schippers
  2 September 2015 - 18:16

  Het uitspuiten van mijn oren laat ik bij mijn huisarts doen.
  het uitspuiten wordt gedaan door de doktersassistente en
  deze gebruikt hiervoor een klein kastje waar de temperatuur
  van het spuitwater is af te stellen het uitspuiten vindt dan
  plaats met kleine stootjes, geen centje pijn. De doktersassistente vertelde nog hoe blij ze waren dat ze de oude
  spuitmethode niet meer hoeven toe te passen, temperatuur afstellen en het slangetje met spuitstukje in de oor vastzetten
  en het toestelletje doet het werk. Twee blije mensen de doktersassistente en de patiënt. Ik begrijp niet dat deze methode niet bij de specialist en huisarts wordt toegepast.

 41. Kees D
  18 September 2015 - 13:19

  Mensen die door gebruik van Audispray met evenwichtsproblemen en
  duizeligheid te maken krijgen hebben heel waarschijnlijk een gaatje in het trommelvlies, en als door die opening -hoe klein
  dan ook- de vloeistof in je binnenoor terechtkomt worden gelijk de evenwichtsorganen verstoord… vandaar.
  Dat is dus een risico waarmee je zit als je met Audispray aan de gang wil…

 42. carolien
  21 October 2015 - 15:48

  mIJN OORAPPARATEN LOPEN STEEDS VOL OORSMEER. bLIJKT DAT IK TE VEEL OORSMEER PRODUCEER. nU OM DE TWEE DAGE EVEN SPRAYEN EN HET OORSMEER LIGT “S-OCHTENDS OP MIJN KUSSEN.
  PRIMA SPUL.

 43. fred
  4 February 2016 - 18:40

  Hooguit wordt dit middel met succes door mij een paar keer per jaar gebruikt.
  En dit al een aantal jaren.
  Gelukkig heb ik geen doofheid opgelopen het oor door te laten spuiten bij de huisarts. Kortom een veilige toepassing.
  Ik heb een kennis waarbij dit is overkomen.

 44. Elisa
  20 February 2016 - 15:42

  Audispray werkt bij mij prima. Als ik mijn oren uit laat spuiten, word ik altijd duizelig en ben een keer daadwerkelijk buiten westen gegaan. Liever voorkomen dan genezen.

 45. John
  1 September 2016 - 09:21

  Audispray werkt prima, zeker bij een teveel aan oorspray! Gebruik het al een jaar of 5 en geen schadelijke gevolgen.

 46. John
  1 September 2016 - 09:22

  Sorry moet zijn bij een teveel aan oorsmeer :-))

 47. Wim
  2 October 2016 - 23:30

  Jaren geleden elk half jaar naar de huisarts om te spuiten. op vakantie met dichte oren een spray gekocht. Nu als ik het voel opkomen even sprayen. Geen probleem meer. Afgelopen week zat weer een oor dicht. Weer sprayen. Dit keer dacht ik ‘dat krijg ik niet meer open en morgen toch maar weer een afspraak maken met de huisarts’. Vanavond plopte het zowaar spontaan weer open. Dus het artikel is volslagen onzin. Dit soort sprays werkt echt. En oren spuiten bij de huisarts kost ook 12 euro. Duur voor een beetje warm water.

 48. Alicia1984
  4 November 2016 - 10:46

  Audispray werkt prima hoor. Ik had aardig wat overtollig oorsmeer en mijn oren zaten vaak dicht als ik verkouden was. Erg irritant. Ik had weinig zin om mijn oren te laten uitspuiten dus ik besloot eens met Audispray te beginnen. Als je het een paar dagen gebruikt rondom het douchen dan heb je kans dat je al vrij snel een hoop oorsmeer voorzichtig kunt verwijderen met een wattenstaafje.
  Natuurlijk moet je zo’n product niet eeuwig blijven gebruiken en natuurlijk heeft oorsmeer een functie. Echter hebben stukken hardgeworden oorsmeer in je gehoorgang nou niet bepaald meer een nuttige functie en dan kan Audispray uitkomst bieden. Ik vind het artikel dus eenzijdig en overdreven.

 49. Google
  2 December 2016 - 02:24

  What computer should I buy to run an Adobe CS4 Suite at full speed?

  http://google.com

 50. dB
  10 January 2017 - 08:29

  Misschien heeft oorsmeer een funktie. Mogelijk is het een rudiment uit het verleden, zoals het staartbeentje dat geen enkele funktie heeft. Over medische onderwerpen worden de meest onzinnige semi-wetenschappelijke beweringen gedaan, die even gemakkelijk weer worden gekorrigeerd. Toen ik aan een oor nagenoeg doof was, greep ik naar het middel. Het heeft twee maanden geduurd en daarna was het gehoor 100 % hersteld. Sindsdien gebruik het preventief een keer per week.
  Vreemd genoeg heb ik de werking nooit geassocieerd met verdunning van het oorsmeer, en het uitlopen daarvan uit het oor. Ik heb ook slechts maar een keer enig oorsmeer op het kussen gevonden. Nee, ik dacht direkt aan olie-etende bacterien in zeewater. Daar houd ik het op. Mijn respekt gaat daarom uit naar de producenten van Audispray omdat zij goed hebben opgelet toen er een paar grote rampen op zee zijn geweest met crude oil en een deel daarvan door bacterien is verorberd.

 51. schrok
  20 March 2017 - 12:02

  Een prima product! Vroeger altijd last van verstopte oren, nu niet meer.
  TV-programma Kassa laat een vertekend beeld zien: als je nergens last van hebt, moet je dit product natuurlijk niet gaan gebruiken. Als je geen hoofdpijn hebt, neem je toch ook geen paracetamol?

 52. Hendrik
  7 July 2017 - 18:56

  Alle artsen raden het af. Gewoon water of olijfolie werkt
  ook en kost nagenoeg niets. Beter bij problemen naar de KNO
  arts gaan, hoewel die ook niet allemaal even goed zijn.
  Eigen ervaring, heb jarenlang met hoorproblemen rondgelopen.
  Ja, zelfs gehoorapparaatjes. Sinds mijn laatste KNO arts
  mijn gehele gehoor weer terug. Wel een week wennen, maar
  het is een verademing. Dus 2nd opinion is nooit weg. En wat
  zei de man? ”Audispray?, niet doen, slecht voor je oren”

 53. Joanne
  18 July 2017 - 21:55

  Heb het middel zondag gekocht omdat mijn oren weer dicht zaten en al snel resultaat. Kamp al jaren met hevige tinnitus , toename doofheid en om de twee maanden ophoping oorsmeer met veel klachten en pijn. De huisarts liet mijn oren steeds door zijn assistentes uitspuiten, éénmaal zelfs met ijskoud water, waar ik beroerd vandaan kwam en men zonder te blikken of blozen verder ging met hun werk. De KNO arts waar ik onlangs kwam (beter dan de vorige) zei dat uitspuiten slecht is en beter niet moet worden gedaan en peuterde de zachte oorprop met een ijzeren schrapertje er uit wat erg veel pijn deed en het toen de tweede keer met een ander spateltje er uit peuterde. het gebruik van de Audispray vooraf hielp snel het oor een beetje open gaan. Merk wel dat het zout in de spray de Tinnitus, die altijd al zo hard als het geluid van een tandartsboor is ; nog meer activeert.

 54. Aart
  23 July 2017 - 09:00

  Ik moest in het verleden om de twee maanden mijn oren laten uitspuiten wegens een teveel aan oorsmeer. Ik ben toen audispray gaan gebruiken en heb sindsdien nergens meer last van. Voor mij is het dus een voortreffelijk product.

 55. Harry
  19 October 2017 - 20:39

  Audispray is een hypertone zout oplossing. Het is gewoon water met een heel klein beetje zout. Het verwijderd daardoor niet extreem veel oorsmeer maar maakt het gewoon wat zachter.

 56. Ffrits
  4 March 2018 - 00:14

  Op advies van mijn huisarts dit middel gaan gebruiken. Ik draag in beide oren gehoorapparaat en moest dan regelmatig verhard oorsmeer laten verwijderen middels uitspuiten, wat tegenwoordig heel gecontroleerd gebeurt overigens. Met gebruik van audispray hoeft dit uitspuiten vrijwel niet meer te gebeuren. Ik gebruik het 1x per week.

 57. Ronald
  8 March 2018 - 20:10

  Ik heb het net geprobeerd. Nogal een kabaal, die spray recht in je oor! Mijn oren fluiten nu na een kwartier nog steeds na!
  Ik had een effectievere vloeistof verwacht, niet ordinair water. Ik krijg hetzelfde resultaat door mijn hoofd in bad onder te dompelen, GRATIS.

 58. how to make a website
  5 July 2018 - 23:47

  I rarely write responses, but i did some searching and wound up here . And I do have 2 questions for you if you usually do not mind. Is it only me or does it look like a few of the comments look like coming from brain dead visitors? 😛 And, if you are writing at additional sites, I would like to keep up with anything fresh you have to post. Would you make a list of every one of all your community sites like your linkedin profile, Facebook page or twitter feed?

  https://www.facebook.com/KateKowalskyWebMarketing/posts/1797236063636753

 59. Beatris
  17 June 2019 - 10:51

  Hi there Dear, are you in fact visiting this website daily,
  if so then you will definitely get pleasant know-how to make.

Laat een reactie achter

XHTML: U kunt deze tags gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

online